Кримські правоохоронці влаштували для дітей оздоровчого табору

Кримські правоохоронці влаштували для дітей оздоровчого табору "Сатера" спортивно-правове свято

08.08.13 11:22 0 1083
Днями співробітники Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим приїхали в гості до дітей, які перебувають на оздоровленні в дитячому таборі «Сатера». Правоохоронці познайомили юних відпочивальників з непростою і в той же час цікавою роботою співробітників кримської міліції, а також в ігровій формі навчили дітей дотримуватися «букви Закону».

З початком шкільних канікул і літнього відпочинку дітвора вирушає на відпочинок у табори та оздоровчі установи. Під час відпочинку дівчат і хлопців завжди відвідують правоохоронці з метою забезпечення безпеки дітей та попередження вчинення злочинів. Не став винятком і дитячий табір "Сатера". У самий розпал зміни співробітники кримської міліції влаштували для дітей спортивне свято.

У святковій обстановці на майданчику табору прекрасною духовою музикою всіх гостей зустрів оркестр Головного управління. На початку заходу дітям дали можливість розглянути вогнепальну зброю, спеціальні засоби, які знаходяться на озброєнні органів внутрішніх справ України, обмундирування працівників спецпідрозділів, криміналістичну валізу, з якою виїжджає на огляд місця події експерт-криміналіст. Діти з цікавістю розглядали вимірювач швидкості та інші прилади, які використовують працівники ДАІ. Також дітям продемонстровали колекцію вилученої у злочинців саморобної зброї, підроблених грошових знаків, акцизних марок та документів, що зберігаються в музеї експертної служби міліції.

Крім того, дітей провідав незвичайний гість, на появу якого вони відреагували з радістю і посмішкою. Славко Хоробрик - образ всеукраїнського міліціонера, який давно полюбився дітям. Такий символ обраний невипадково. Казковий герой втілює собою кращі риси співробітника міліції - чесність, порядність, законослухняність і небайдужість до проблем людей. Славко Хоробрик розповів дітям про те, що назвали його Славою, який покликаний прославляти, а Хоробрик - тому що він хоробрий і хоче в майбутньому стати міліціонером. Повідав, що його батько працює правоохоронцем, а дідусь-ветеран війни, який працював у міліції. Саме тому Славко теж мріє стати міліціонером, щоб зробити цей світ кращим.

Після знайомства, казковий герой в ігровій формі розповів підліткам як себе поводити і не вступати в конфлікт із законом, а також пояснив, з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність і навів багато прикладів. Нового друга діти уважно слухали, брали активну участь в обговоренні, відповідали на питання і з великим задоволенням ставили свої. Усі дітлахи подякували Славку за пізнавальну бесіду і попросили частіше приїжджати до них у гості.

Це був не останній сюрприз для діточок оздоровчого табору «Сатера». Співробітники спецпідрозділу міліції особливого призначення «Беркут» продемонстрували дітям прийоми рукопашного бою, а кінологи показали вправи по затриманню злочинця за допомогою спеціально навчених собак. Крім того, різеншнауцер по кличці Сорбонна з легкістю знаходив наркотичні речовини та вибухівки, ретельно заховані співробітниками міліції. Діти уважно дивилися на виступ правоохоронців та їх чотириногих друзів, а також із задоволенням брали участь.

Багато позитивних емоцій викликали у дітей спортивні змагання, які для них підготували співробітники кримської міліції. В естафеті «Веселі старти» взяли участь 3 дитячих команди і команда вожатих табору, а підсумки змагань підбивали заступник директора табору з виховної роботи Наталія Хоменко, ветеран органів внутрішніх справ України, співробітник Управління кадрового забезпечення Олександр Афанасенко та начальник сектору управління УДАІ старший лейтенант міліції Марія Нестеренко. Завдяки своїй сміливості, командному духу, мужності, влучності і бажанню перемогти, діти з легкістю подолали всі перешкоди естафети. У перерві між змаганнями, співробітники ДАІ перевірили знання дітей в області правил дорожнього руху.

-Завдяки змаганням в ігровій формі діти засвоїли багато корисної інформації, більше дізналися про роботу співробітників міліції і отримали відповіді на свої запитання, - акцентувала увагу заступник директора табору Наталія Хоменко.

За підсумками змагань призові перше і друге місця посіли команди дітлахів, а третє місце дісталося команді вожатих. Переможцям змагань члени журі вручили кубки та нагородили почесними грамотами. Також кожен з учасників заходу отримав свіжий номер відомчої газети кримської міліції «З місця події».

Задоволена дітвора попросила правоохоронців частіше навідуватися до них, щоб ближче знайомитися з роботою співробітників міліції і дізнаватися багато цікавого і корисного.

- я вперше бачив вогнепальну зброю, бойові прийоми спецпідрозділу «Беркут» та їх чотириногих друзів, які з легкістю знаходили наркотичні речовини та вибухівку, - розповів учасник змагань Костянтин Кучерявий.

Активна взаємодія правоохоронців з дітьми, довірчі відносини між ними дають позитивний результат і сприяють формуванню у підлітків правосвідомості, відповідального ставлення до власного життя і здоров'я.

- Основною метою сьогоднішнього заходу є профілактика дитячої злочинності, забезпечення безпеки дітей і попередження вчинення ними правопорушень, - пояснила начальник сектора соціально-гуманітарної роботи Управління кадрового забезпечення кримського Главку міліції майор міліції Катерина Домбровська.

У свою чергу, правоохоронці подякували дітям за теплий прийом та побажали їм вдалого відпочинку і теплих сонячних днів.

СЗГ ГУ МВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі підлітки ...
Наступна новина: Едуард Леонов вимагає ...

КОМЕНТАРІ