Серію розбійних нападів у Луганську оперативники розкрили

Серію розбійних нападів у Луганську оперативники розкрили "за гарячими слідами"

08.08.13 17:24 0 916
Оперативниками карного розшуку Артемівського райвідділу міліції розкрито три факти розбійних нападів на мешканок селища Ювілейне. За скоєні, як під копірку, цинічні та зухвалі злодіяння був затриманий 38-річний наркоман. Працівники міліції затримали його протягом години. На злочини він пішов, щоб отримати гроші для чергової наркотичної дози.

Наркозалежний чоловік, який має за плечима життєвий і «багатий» кримінальний досвід, обирав для безчинств виключно представниць слабкої статі. Він вистежував своїх жертв, у яких його притягували золоті прикраси, «вів» до самого будинку, і, коли ті заходили до під'їзду, встигав проскочити слідом, доки двері не зачинилися. А далі, всім трьом жертвам довелося в під'їзді власного будинку пережити жахливі миті розбійного нападу.

Зловмисник накидався ззаду, тримаючи в руках ніж, без якого, незважаючи на майже двометровий зріст, ніколи не йшов «на справу». Очі він ховав за темними окулярами. Приставивши лезо до шиї чи грудей жертви, негідник намагався зірвати з шиї ланцюжок. Одну з жінок він змусив зняти з пальця золоту каблучку. Усе відбувалося швидко. Свої дії він супроводжував словесними погрозами і вимогами мовчати. Опору здоровому мужику з ножем у руках ніхто з потерпілих навіть і не намагався чинити. У жертв після зустрічі з розбійником залишалися на тілі сліди від ножа. В одному з випадків постраждалій жінці спробував допомогти сусід, який вибіг на її крик. Він переслідував розбійника, який тікав у бік місцевого кладовища, але той зник, наче розчинився. До міліції потерпілі повідомили одразу ж. Змальовані ними прикмети нападника були ідентичні, а отже, усі три розбої скоїв один і той самий суб'єкт.

У затриманні підозрюваного взяли участь начальник сектору карного розшуку Дмитро Зубченко та його заступник Володимир Негода. Схожого за описом чоловіка працівники оперативної служби побачили, коли той, озираючись, прошмигнув між будинками і спробував якнайшвидше зникнути. Проте оперативники його затримали. Речові докази –золоті фрагменти, які донедавна були ювелірними виробами та прикрашали шиї луганчанок, і перстень з такого ж благородного металу, красномовно говорили про те, як вони опинилися у затриманого.

Кримінальне минуле затриманого громадянина досить насичене. Наркоман зі стажем не раз йшов проти закону, здійснюючи грабежі та крадіжки. Так він «заробляв» на наркотики. На жаль, після відбуття тюремного терміну свій спосіб життя чоловік так і не змінив. Тому результат логічний: затриманому слідчим Артемівського РВ ЛМУ ГУМВС оголошено про підозру в скоєнні злочину за статтею 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років.

Прес-служба ЛМУ ГУМВС

України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ