На Вінниччині журналісти переконалися, що кімнати затриманих і доставлених за адмінправопорушення відповідають евростандартам

На Вінниччині журналісти переконалися, що кімнати затриманих і доставлених за адмінправопорушення відповідають евростандартам

08.08.13 13:15 0 902
На базі 2-го відділу Вінницького міського відділу міліції заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Микола Загорулько провів брифінг, під час якого ознайомив представників ЗМІ з роботою чергової частини та умовами утримання затриманих і доставлених за скоєння адміністративних правопорушень.

Відповідно до вимог Міністерства внутрішніх справ України та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини на території Вінницької області, як і в державі в цілому, відповідно до євростандартів були переоблаштовані усі кімнати затриманих і доставлених за скоєння адміністративних правопорушень.

- Такі кімнати, а їх на території області 35, будувалися ще у 60-70-роки. Аби привести їх у відповідний до нових вимог стан, довелося докласти чимало зусиль. Усі вони мають опалення, природнє освітлення, ліжко, туалет, рукомийник, - розповідає Микола Загорулько. – у будь-якому районі області представники громадських організацій мають можливість відвідати ці кімнати та перевірити їх стан за умови відсутності в них затриманих і доставлених.

Працівникам чергової частини заступник начальника обласного управління роздав буклети-пам’ятки «Про взаємодію міліціонера з представниками мас-медіа». Микола Загорулько наголосив, що співпраця з журналістами для правоохоронців є дуже важливою, адже саме через засоби масової інформації громадяни дізнаються, якою нині є міліція, як вона працює.

Пріоритетним напрямком роботи міліції є захист інтересів громадян. Аби кожен місцевий житель зміг звернутися за допомогою до міліції керівник 2-го відділу Вінницького міського відділу міліції Олександр Король ініціював створення кнопки виклику оперативного чергового для людей з обмеженими фізичними можливостями.

- Кнопку ми розташували біля сходів відділу міліції на такому рівні, що натиснути її може і людина на інвалідному візку, і людина, яка через певну хворобу не може піднятися по сходах, адже відділ міліції збудований так, що технічно не можливо встановити пандус, - розповідає Олександр Король.

Наприкінці зустрічі заступник начальника УМВС Микола Загорулько відповів на численні питання журналістів та подякував за плідну співпрацю.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співробітники ДАІ ...
Наступна новина: На Рівненщині міліція ...

КОМЕНТАРІ