Львів залучив ще один грант на енергозбереження

Львів залучив ще один грант на енергозбереження

08.08.13 12:26 0 897
Львів отримає ще один грант від уряду Німеччини у розмірі 5 млн євро на впровадження заходів з енергозбереження.

Як розповів начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль, Львів отримає від Міністерства охорони навколишнього середовища Німеччини грант на впровадження заходів з енергозбереження. Планується, що кошти місто отримає у листопаді цього року. Їх скерують на утеплення окремих житлових будинків у Сихівському районі.

За словами Сергія Кіраля, здобуттям цього гранту Львів завдячує ЄБРР, який надав кредит «Львівтеплоенерго» на модернізацію системи централізованого теплопостачання.

— ЄБРР став тим магнітом, який «притягнув» ще й цей грант до Львова. — Сергій Кіраль

Нагадаємо, ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримав кредит від ЄБРР у розмірі 20 млн євро на на реконструкцію та модернізацію теплових мереж, установку газових міні-ТЕЦ для виробництва тепла та електроенергії, заміну застарілих магістральних трубопроводів та встановлення необхідних систем контролю, і грант від Фонду Е5Р у розмірі 10 млн євро - на встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинках Сихівського масиву.

— Ознайомившись з цим проектом, грантодавець побачив, що в цьому ланцюжку втрачається одна ланка – збереження тепла у будинках. Тому грантові кошти надано на утеплення будинків. Для пілотного проекту буде обрано окремі будинки саме на Сихові, щоб у комплексі на прикладі пілотного проекту продемонструвати ефект від інвестицій в енергоощадність і для інших міст України. — Сергій Кіраль

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 1)
Наступна новина: Співробітники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ