Зміни до правил внутрішньої торгівлі знизять ціни на продукти харчування - Мінекономрозвитку

Зміни до правил внутрішньої торгівлі знизять ціни на продукти харчування - Мінекономрозвитку

08.08.13 15:39 0 889
Пропоновані Мінекономрозвитку зміни до правил внутрішньої торгівлі не тільки впорядкують законодавчу базу у цій сфері, а й знизять роздрібні ціни на продукти харчування. Про це в ефірі БТБ заявив директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Ігор Гарбарук.

Він нагадав, що зміни, серед іншого, спрямовані на впорядкування термінів платежів роздрібних мереж постачальникам за надану продукцію. В останній час побільшало скарг постачальників на системні невчасні платежі зі сторони роздрібних мереж, зокрема за соціальні товари та ті, що швидко реалізуються.

«Мережі , особливо великі, які є індикаторами ринку,намагаються збільшити відстрочку платежу… Якщо колись це було 30-45 днів, то сьогодні - 120-180 днів», - зазначив Гарбарук і додав, що відповідно постачальники не можуть чітко планувати діяльність підприємства .

«Якщо ви як виробник не отримуєте вчасно гроші, ви в ціну товару вкладаєте ризик, і це впливає на підвищення роздрібної ціни товару», - наголосив він.

Гарбарук нагадав, що змінами пропонується встановити строк 10 днів на оплату постачальникам товарів, термін зберігання яких не більше 10 днів, та 60 - на товари, термін придатності яких понад 10 днів. За його словами, ці норми запозичені з європейського законодавства.

«Безумовно, це має вплинути на зниження цін на основні продукти харчування та той споживчий кошик, який ми з вами купуємо», - вважає Гарбарук.

В липні Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило проект змін до низки законів, які регулюють правила внутрішньої торгівлі .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ