Апеляційний суд скасував запобіжний захід, призначений свободівцю Сергію Бондарю за нібито «переховування від слідства»

Апеляційний суд скасував запобіжний захід, призначений свободівцю Сергію Бондарю за нібито «переховування від слідства»

08.08.13 15:41 0 1013
8 серпня 2013 року Апеляційний суд міста Києва ухвалив рішення щодо скасування запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 17 тисяч гривень свободівцю Сергію Бондарю. Раніше його було затримано й звинувачено у нібито переховуванні від слідства у справі «нападу» на «тітушків» 18 травня 2013 року. 23 липня 2013 року Шевченківський райсуд ухвалив рішення про призначення Сергієві запобіжного заходу.

Націоналіст подав апеляцію на невмотивоване рішення суду першої інстанції, адже міліціянти заявили про «переховування від слідства», навіть не звертаючись до нього за місцем реєстрації (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041073/ ). Апеляційний суд врахував викладену захисником свободівця Іваном П’ятаком обставину, що в той час коли Сергій нібито переховувався від слідства – він складав сесію та жив за місцем прописки, отже не міг переховуватися. Відтак призначення запобіжного заходу – безпідставне. Крім того, колегія суддів (головуюча Л.В. Бартащук) врахувала ту обставину, що Сергія судили без оголошення підозри.

Рішення апеляційного суду привітали декілька десятків свободівців, які прийшли підтримати побратима.

Нагадаємо, проти Сергія Бондаря суд висунув звинувачення у нібито нападі на п’ятьох «тітушок» і завданні шкоди БРДМу на суму в розмірі 30 тисяч гривень.

Очікується, що розгляд справи по суті відбудеться наступного тижня.

Довідка: 9 серпня 2013 року Київська «Свобода» пікетуватиме засідання Шевченківського районного суду у справі за позовом «тітушків» проти націоналістів Ярослава Лисенка, Сергія Бойка, Олексія Воронцова та Віталія Грузинова. Їх звинувачують у нападі на «тітушків» 18 травня 2013 року й інкримінують 296 статтю ККУ – «Хуліганство». Пікетування розпочнеться о 10:00 за адресою: вул. Смірнова-Ласточкина, 10-Б (біля Львівської площі, найближча станція метра – «Золоті ворота»).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ