У Східниці 10-11 серпня відзначатимуть День курорту

У Східниці 10-11 серпня відзначатимуть День курорту

08.08.13 16:55 0 1127
У курортному селищі Східниця (Львівська область) 10-11 серпня відзначатимуть День курорту. Святкування Дня курорту у Східниці відбуватиметься у третє і проходитиме у рамках фестивалю «Східницьке літо"
Впродовж червня - серпня на території курорту Cхідниця вже традиційним стало проведення фестивалю «Східницьке літо», в рамках якого відбуваються різноманітні мистецькі, спортивні та культурні заходи. Серед заходів, які проводять у рамках фестивалю "Східницьке літо ", є відзначення Дня курорту.
Цього року святкові заходи у Східниці розпочнуться в суботу,10 серпня, з вокального дитячого конкурсу приуроченому Омеляну Стоцькому - першовідкривачу східницьких мінеральних вод. Потім буде святковий подарунок для гостей фестивалю від організаторів та великий концерт за участю самодіяльних східницьких артистів та артистів української естради. На неділю заплановано виступ етно-гурту «На драбині» "гурту «Львівські музики", львівської співачки Олесі Киричук, яка у свій час стала яскравим фаворитом відомого телепроекту "Шанс". Завершиться святкування Дня курорту святковим феєрверком о 22 годині.
Загалом дводенна програма святкувань здатна задовольнити найвибагливіші смаки шанувальників народної творчості. Тут буде діяти містечко українських ремісників із майстер-класами карпатських майстрів: Окрім того, працюватимуть дитячі атракціони. Упродовж двох днів святкування триватиме ярмарок-продаж виробів народних майстрів умільців.
Нагадаємо, першу славу Східниці принесла нафта, промисловий видобуток якої розпочався у 1872 році. Та головне її визнання — східницькі мінеральні води, право на застосування яких з лікувальною метою довго і невтомно виборював їх першовідкривач Омелян Олександрович Стоцький. Завдяки Омеляну Стоцькому, Східниця почала розвиватися, як курорт, і 9 січня 1976 року селище було офіційно визнане Всесоюзною оздоровницею .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ