Посол Бразилії: українські підприємства мають усі підстави долучитися до наших багатомільярдних економічних програм

Посол Бразилії: українські підприємства мають усі підстави долучитися до наших багатомільярдних економічних програм

08.08.13 17:07 0 1386
Українські підприємства мають усі можливості долучитися до реалізації багатомільярдних економічних програм Бразилії, зокрема в нафтовидобувній, риболовецькій та військовій сферах. Про це в ексклюзивному коментарі БТБ заявив Надзвичайний і Повноважний посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло.

«Бразилія відкриває дуже великі можливості для України», – наголосив Посол і додав, що це країна з населенням 200 млн мешканців, яка займає шосте місце в світі за рівнем розвитку економіки. «Крім того ми маємо входи і ключі до всіх країн Латинської Америки, а також Африки», - сказав він.

Посол зазначив, що сьогодні Бразилія має величезні програми з розвитку військово-морських сил, суднобудування для риболовецького флоту, а також нафтовидобувної промисловості .

«Це величезні на мільярди доларів програми, які передбачають забезпечення видобутку гідрокарбонатів. А українські підприємства мають усі можливості для того, щоб долучитися до цих програм», - сказав Фернандо Круз-де-Мелло.

«Наприклад, завод «Зоря» випускає газові турбіни як для кораблів, так і для нафтових платформ. Також великі перспективи для такого заводу, як «Паллада», який випускає плавучі доки. Він також в Бразилії міг би отримати чимало замовлень», - вважає Посол.

За словами Посла, перспективи відкриває підписана між країнами угода в оборонному секторі, яка зараз очікує ратифікації бразильським конгресом.

«Це угода, яка відриває двері для співпраці двох країн. Зараз нам залишається укласти угоди у конкретних напрямках і з конкретними підприємствами. Серед них «Зоря», «Паллада», «Фіолент», «Океанаріум», - сказав Посол .

Фернандо Круз-де-Мелло також нагадав про успішну реалізацію спільного проекту Циклон- 4, що передбачає будівництво космодрому в Бразилії і запуск українською ракетою українських та бразильських супутників, перший старт заплановано уже наступного року.

«Цей проект після того, як ми його запустимо у листопаді - грудні 2014-го, стане точкою відліку для інших починань», - переконаний Посол.

Нагадуємо, у вересні 2010 року Україна та Бразилія підписали угоду про співробітництво в оборонній сфері.

В 2002 році розпочалася реалізація українсько-бразильського проекту «Циклон-4» щодо використання ракети-носія Циклон-4 на пусковому центрі Алкантара.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Східниці 10-11 серпня ...
Наступна новина: Другу золоту нагороду для ...

КОМЕНТАРІ