У Львівській області внаслідок вибуху артилерійського снаряду чоловік позбувся руки

У Львівській області внаслідок вибуху артилерійського снаряду чоловік позбувся руки

09.08.13 13:42 0 794
7 серпня о 9:37 від чергового лікаря Бродівської центральної районної лікарні надійшло повідомлення про те, що в м. Броди на вул. І.Богуна на території гаражного кооперативу під час розбирання застарілого боєприпасу стався вибух, внаслідок якого травмовано Олега Й., 1967 року народження. Потерпілого з діагнозом «травматичне відчленування лівого передпліччя» доставлено в Бродівську ЦРЛ. Стан потерпілого – важкий.

Внаслідок вибуху пошкоджень будівель немає. Обставини події уточнюються. Ведеться слідство. Всередині гаражу працівниками міліції виявлено фрагменти 4 одиниць 77 мм артилерійських снарядів часів війни.

Згідно із статистичними даними на Львівщині щорічно фіксується близько 400 випадків виявлення населенням різноманітних видів боєприпасів часів минулих світових воєн. За прогнозами фахівців, з роками їх не меншатиме. Як стверджують спеціалісти, щорічно земля немов би виштовхує споряджені вибухівкою болванки на декілька міліметрів ближче до поверхні. На жаль, іноді люди намагаються розібрати виявлені військові реліквії не усвідомлюючи смертельну небезпеку своїх дій. І це не перебільшення. Докази стверджують: усталена думка у частини населення про те, що старі боєприпаси віджили свого віку і вибухати не можуть – хибна. Це добре знають не тільки піротехніки, але і близькі тих людей, які своїм життям або здоров’ям розрахувалися за „панібратське” ставлення до смертоносного металу.

Дати однозначну відповідь – що саме спонукає людей так необачно поводитись із вибухонебезпечними предметами – доволі важко. Але, доволі легко ще раз нагадати елементарні правила безпеки при виявлені боєприпасів. Пам’ятайте: при виявленні вибухонебезпечних предметів слід огородити місце знахідки та негайно повідомити про неї підрозділи ДСНС України за телефоном «101», а також місцеві органи влади. До прибуття спеціалістів слід організувати чергування поблизу знахідки та не допускати до неї людей. Категорично заборонено розбирати боєприпаси, кидати їх у вогонь або самостійно переносити чи транспортувати. Дотримання цих простих правил убезпечить ваше життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі буде знак ...
Наступна новина: Буковина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ