У Житомирі привітали працівників будівельної галузі області

У Житомирі привітали працівників будівельної галузі області

09.08.13 15:39 0 978
Щороку у другу неділю серпня в Україні відзначається День будівельника. З цієї нагоди у Житомирській обласні філармонії імені Святослава Ріхтера відбулися урочистості за участю голови обласної ради Йосипа Запаловського та першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Олещенка.

Впродовж трьох останніх років на теренах Житомирщини поетапно та системно виконуються доручення та ініціативи Президента України щодо розвитку будівельної галузі. У Житомирській області у цій сфері зайнято близько семи тисяч працівників, завдяки котрим будується низка об’єктів соціальної, медичної та жилого-комунальної сфери.

Спілкуючись із журналістами перед початком урочистих зборів, голова обласної ради Йосип Запаловський зазначив, що наразі на етапі завершення перебуває будівництво центральної районної лікарні у Романівському районі. Посадовець повідомив, що цього року заплановано проведення внутрішніх ремонтних робіт глядацької зали обласної філармонії, а також реконструкція центрального стадіону і кінотеатру «Жовтень». «В області діє декілька програм, за якими здійснюється фінансування будівельної галузі, зокрема – програма „Молодь і родина Житомирщини“, що спрямована на здешевлення житла для молодих сімей, – відзначив посадовець. – Влада області налаштована на відродження будівельної галузі: у нашій області є чудові спеціалісти та навчальні заклади, в яких готують відповідних фахівців».

За останні два роки робота будівельників була найбільш плідною – за цей час введено в експлуатацію низку об’єктів соціального значення: загальноосвітню школу № 8 у місті Новограді-Волинському, корпус міської лікарні у місті Житомирі, третій пусковий комплекс консультативно-діагностичної поліклініки Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, центральну районну лікарню у Брусилові, школу у Чернякові, дитячу музичну школу у Житомирі, а також було проведено реконструкцію будівлі поліклініки під лікувальний корпус смт Червоноармійськ. Особливою подією в області стало відкриття сучасного перинатального центру. Серед інших важливих напрацювань будівельної галузі за останні роки – будівництво дільничної лікарні в смт Поповичі, третього пускового комплексу в Брусилові, реконструкція поліклініки у Радомишлі, початок будівництва музею природи в Житомирі. Цьогоріч за кошти субвенції з державного бюджету розпочалося фінансування двох важливих об’єктів на Житомирщині – реконструкція західної трибуни центрального стадіону у місті Житомирі та будівництво обласного онкологічного диспансеру.

Привітав представників будівельної галузі і перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, подякувавши їм за внесок у розвиток економіки регіону. «Цього року на розвиток будівництва Житомирщини передбачено видатки з державного бюджету у сумі 205 млн грн. (прим. – у тому числі 150 млн грн. субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, 37 млн грн. – з державного фонду регіонального розвитку та 10,4 млн грн. – капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України; загалом передбачено профінансувати 350 заходів, включно з придбанням обладнання та устаткування). Крім того, 58 млн грн. тільки екологічних (зелених) інвестицій за кіотським протоколом спрямовано у будівництво Чуднова, Бердичева, Черняхівського та Новоград-Волинського районів, – зауважив посадовець. – Активізацію житлового будівництва забезпечують програми молодіжного будівництва, підтримки індивідуальних забудовників у сільській місцевості, здешевлення вартості іпотечного кредитування та програма «Доступне житло».

Під час урочистостей Йосип Запаловський і Микола Олещенко вручили кращим представникам будівельної галузі області почесні грамоти обласної ради та облдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На колегії ОДА заслухають ...

КОМЕНТАРІ