Рівненщина: в дитячому оздоровчому таборі «Електронік» рятувальники Держслужби провели показово-навчальну акцію «Правила знай – пожежу попереджай»

Рівненщина: в дитячому оздоровчому таборі «Електронік» рятувальники Держслужби провели показово-навчальну акцію «Правила знай – пожежу попереджай»

09.08.13 13:01 0 818
Попереду останній місяць літа. Завдання дорослих – організувати безпечний відпочинок дітям. І добре, якщо вони знають та дотримуються правил власної безпеки. Але трапляються непоодинокі випадки, коли саме діти стають винуватцями та жертвами надзвичайних подій.

З метою організації безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році 7 серпня на базі дитячого оздоровчого закладу «Електронік», що в селі Олександрія Рівненського району співробітниками Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області було проведено показово-навчальну акцію «Правила знай – пожежу попереджай».

Для школярів, які відпочивають у таборі, рятувальники продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та спорядження, ознайомили малюків із правилами безпечного відпочинку в побуті та на воді, нагадали, як поводитися з вогнем, а також наочно показали, як правильно гасити пожежу. Діти із захопленням одягали бойове спорядження вогнеборця та фотографувалися на пам'ять. Кожна дитина відчула себе справжнім рятувальником. Маленькі громадяни активно приймали участь у конкурсах та вікторинах, проявляли свої знання з основ безпеки життєдіяльності.

Варто відмітити, що в літньому таборі відпочивають та оздоровлюються діти з Республіки Тува, Російської Федерації. Це нащадки тувинських добровольців, що у далекому 1944 році звільняли місто Рівне від німецько-фашиських загарбників.

Діти та вихователі були у захваті від побаченого, адже вони набули неабияких теоретичних та практичних знань, які знадобляться їм у повсякденному житті та ознайомилися з нелегкою, але такою необхідною професією рятувальника.

Як і належить гостям, бійці ДСНС прийшли до дітей не з порожніми руками. Кожна дитина отримала приємні пам’ятні сувеніри та солодкі подарунки.

Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій переконані, що подібні заходи допоможуть зменшити кількість нещасних випадків із дітьми та забезпечать безпечний відпочинок молодого покоління.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ