Низці населених пунктів України робочі групи рекомендували знизити тарифи на послуги ЖКГ

Низці населених пунктів України робочі групи рекомендували знизити тарифи на послуги ЖКГ

09.08.13 08:15 0 844
У регіонах триває перевірка економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, які були підвищенні органами місцевого самоврядування з початку 2013 року. Цю роботу проводять спеціально створені робочі групи, до складу яких ввійшли представники Державної інспекції України з контролю за цінами та представники територіальних відділень Антимонопольного комітету України.

За інформацією, яка надійшла на сьогоднішній день до Мінрегіону, у Полтавській області робоча група рекомендувала Диканській та Білицькій селищним радам скасувати тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення, оскільки розрахунки цих тарифів були здійснені з порушенням чинного законодавства.

У Кіровоградській області робоча група рекомендувала Смоленській селищній раді зупинити рішення від 15.02.2013 №24 «Про тарифи на послуги з ТПВ, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» у зв’язку із недотриманням вимог чинного законодавства при встановленні тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для КП«Енерговодоканал».

В Івано-Франківській області робоча група рекомендувала виконавчому комітетові Калуської міськради внести зміни до рішення від 18.04.2013 №82 «Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в місті Калуші» та надати доручення житлово-експлуатаційним організаціям провести перерахунок плати для споживачів за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Запорізька облдержадміністрація повідомила, що робочою групою здійснено перевірку КП«Матвіївський сількомунгосп» Любимівської сільської ради Вільнянського району та КП «Славута» Приморської сільської ради Василівського району. За результатами перевірки готується проектрозпорядження голови облдержадміністрації, яким буде рекомендовано органам місцевогосамоврядування внести відповідні зміни до рішень про затвердження тарифів на житлово-комунальніпослуги або їх скасування.

Нагадаємо, з метою забезпечення перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, які були підвищенні органами місцевого самоврядування з початку 2013 року, тавжиття заходів щодо скасування завищених (економічно необґрунтованих) тарифів, Мінрегіонзвернувся до Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міськихдержадміністрацій з вимогою забезпечити утворення на місцях відповідних постійно діючих робочихгруп, до складу яких входитимуть, серед інших, представники Державної інспекції України з контролю за цінами та представники територіальних відділень Антимонопольного комітету України.

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Фестиваль ...

КОМЕНТАРІ