В Луцьку соціальним працівникам розповідали про репродуктивне здоров’я

В Луцьку соціальним працівникам розповідали про репродуктивне здоров’я

09.08.13 08:44 0 1067
Щороку у світі вагітніє близько 208 мільйонів жінок. 59 відсотків жінок планують народження дитини, решта 41 відсоток – це небажані вагітності.

Про репродуктивне здоров’я сім’ї в контексті запобігання ранньому соціальному сирітству розповідали на семінарі для фахівців із соціальної роботи, організованому Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку.

Як повідомила завідуюча Центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендибило, Волинська область входить у трійку областей, де найвищі показники народжуваності.

За словами Лариси Яківни, сучасні діти починають жити статевим життям вже з 12 років. Тому батькам варто звертати особливу уваги на доньок та синів вже на початкових стадіях статевого дозрівання і не боятися говорити з дітьми на «незручні» теми.

– Минулого року у Луцьку 29 дівчат у віці від 15 до 17 років народили немовлят, – каже Лариса Шендибило. – Однак, до 18 років організм продовжує формуватися. Якщо дівчинка починає рано вести статеве життя, то у майбутньому у багатьох випадках це може призвести до дисплазії та раку шийки матки, для хлопчиків такі рішення обертаються виснаженням організму.

Лариса Шендибило наголошує, що у центрі планування сім’ї пологового будинку, можна не лише проконсультуватися щодо методів та шляхів планування сім’ї, а й безкоштовно отримати різні види контрацепції в рамках проекту «Разом до здоров’я».

Отримати консультацію лікаря акушера-гінеколога також можна і щовівторка з 16.00 до 17.00 у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Вже другий рік у Центрі у цей час працює «Соціальна школа репродуктивного здоров’я для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах». В рамках школи лікар акушер-гінеколог Центру планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Анжела Рибанович надає індивідуальні консультації для жінок, а також проводить міні-тренінги для студентів та підлітків щодо збереження жіночого здоров’я.

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді (256042, 290548, 290546)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі валентин ...

КОМЕНТАРІ