В Луцьку у кабінеті сімейного лікаря на вулиці Привокзальній, 13 встановлено сучасний електрокардіограф

В Луцьку у кабінеті сімейного лікаря на вулиці Привокзальній, 13 встановлено сучасний електрокардіограф

09.08.13 08:38 0 869
Працівники кабінету сімейного лікаря Луцької міської поліклініки №1, який розміщений на вулиці Привокзальній, 13, отримали електрокардіограф. Сучасне медичне обладнання придбано за кошти благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Під час передачі обладнання начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель зазначив, що електрокардіограф – це найнеобхідніше обладнання в роботі сімейного лікаря, терапевта. За його словами, амбулаторія буде обслуговувати 10000 населення Привокзального району, з них - 2000 дітей. У ній працюватиме 5 лікарів. Таку допомогу людина має отримувати у межах пішохідної доступності. «Це дуже важливо, адже у районі дуже багато людей літнього віку, яким потрібен постійний нагляд і кваліфікована медична допомога», – додав він.

Федір Кошель подякував благодійному «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» за подароване обладнання та співпрацю, зокрема, за оздоровлення сорока працівників галузі охорони здоров’я, які нещодавно повернулись з Буковелю.

У свою чергу, головний лікар КЗ «Луцька міська поліклініка №1» Ігор Гнетньов зазначив, що до цього часу лікарю з Луцької міської поліклініки №1 потрібно було їхати через все місто, щоб надати допомогу жителям Привокзального району. Передбачено, що 80% проблем буде вирішуватися на місці, в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 20% будемо скеровувати у поліклініки на додаткове обстеження. Ігор Гнетньов зазначив, що кардіограф – незамінна річ у роботі сімейного лікаря. За його словами, загальновідомо, що в структурі смертності перше місце займають серцево-судинні захворювання. Їх діагностика починається з електрокардіограми. Він переконаний, що це нове і сучасне обладнання, безумовно, життєво необхідне людям, адже дозволить не допустити, попередити захворювання серцево-судинної системи, або виявити їх початковій стадії.

Своєю чергою, член виконавчого комітету, заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла: «Ігор Петрович розуміє, що є речі, вкрай необхідні для лучан. Тому програма «Здоров’я лучан – запорука майбутнього» є найбільш бюджетною, лише за перше півріччя роботи фонду майже 10 мільйонів гривень витрачено на її реалізацію».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Тернопілля: єдинники ...

КОМЕНТАРІ