Виявлені працівниками Міндоходів на Хмельниччині «тендерні» порушення сягають десятків мільйонів гривень

Виявлені працівниками Міндоходів на Хмельниччині «тендерні» порушення сягають десятків мільйонів гривень

09.08.13 08:09 0 844
Співробітниками підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, регіонального управління Міндоходів з початку року внесено до банку даних два десятки інформаційних повідомлень про тіньові фінансові операції. Встановлена сума доходів, одержаних злочинним шляхом по вказаних операціях, становить 66 мільйонів гривень.

Системна аналітична робота та оперативний моніторинг дозволили фахівцям встановити вити ряд механізмів та схем застосування новітніх технологій для відмивання «брудних коштів».

«Передусім для незаконного збагачення за державний кошт та приховування злочинних оборудок, ділки проводять „віртуальні” закупвлі матеріалів та послуг у „фіктивних” підприємств інших регіонів України. Зауважу, що формування схемного податкового кредиту та штучних витрат, що здійснюється, як правило, на будівельні та ремонтні роботи дає примарні підстави зловмисникам не платити до бюджету податки чи привласнювати державні кошти. Маючи сучасну систему моніторингу наявної інформації і тісну співпрацю з оперативним управлінням, ми в змозі упередити різного роду махінації у сфері тендерних процедур», - коментує ситуацію начальник відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ Міндоходів у Хмельницькій області Іван Галайбіда.

Як результат, при проведенні тендерних закупівель та діяльності державних монополій, на виконання завдань Міністерства доходів та зборів України, спрямованих на виявлення фактів розкрадання бюджетних коштів та ліквідації тіньових фінансових потоків у сфері державних закупівель, викрито 7 злочинів, вчинених службовими особами підприємств, закупівля товарів, робіт чи послуг яких передбачає проведення тендерних процедур та службовими особами підприємств-переможців державних закупівель.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пакистан: поліція й ...
Наступна новина: На Тернопіллі жителі вулиці ...

КОМЕНТАРІ