В Івано-Франківську депутати міської ради зобов’язали виконавчі органи працювати над збільшення дитячих садочків та виступили за здорове харчування учнів

В Івано-Франківську депутати міської ради зобов’язали виконавчі органи працювати над збільшення дитячих садочків та виступили за здорове харчування учнів

09.08.13 08:08 0 882
На другому пленарному засіданні міської ради прийнято ряд освітніх рішень

Під час розгляду питання «Про стан реалізації проекту електронної реєстрації та заходи щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів міста Івано-Франківська у 2013-2014 навчальному році» профільний заступник міського голови Михайло Верес доповів про успішне функціонування електронного реєстру.

Як зазначив Михайло Верес, наразі у електронній системі зареєстровано 9173 дитини. Вже у 2013 році до садочків Івано-Франківська через електронний реєстр потраплять понад 3600 дошкільнят. Як говорить заступник міського голови, електронна система не збільшує місця у дошкільних закладах, проте вона забезпечує прозорий механізм поступлення, а також показує реальну картину потреби розширення мережі ДНЗ.

В контексті питання розширення мережі дошкільних навчальних закладів депутати цікавились у заступника голови про роботу в напрямку повернення приміщень колишніх дитячих садочків їх цільового призначення. Це стосується приміщення на вулиці Гната Хоткевича, 11, приміщення в якому перебуває міський центр зайнятості та інші. Зокрема голова постійної депутатської комісії з питань освіти Оксана Савчук зазначила, що виконавча влада міста має повноваження та можливості збільшення кількості дітей охопленої дошкільною освітою, проте не використовує їх сповна.

Депутати міської ради вирішили окремим рішенням оголосити конкурс по залученню інвестора щодо будівництва дитячого садочку в мікрорайоні №4 Пасічна. Попередня вартість будівельних робіт, згідно виготовленої проектно-кошторисної документації складає близько 22 млн. грн.

Також, під час сесійного засідання міські обранці прийняли рішення «Про здорове харчування у загальноосвітні навчальних закладах», яким заборонили навчальним закладам замовляти, приймати та використовувати для харчування учнів продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, посилювачі смаку та консерванти.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луческу обурений ...
Наступна новина: Віталій Карпюк: З початку ...

КОМЕНТАРІ