В Івано-Франківській області виплата заробітної плати та легалізація найманих працівників – на контролі у долинських міндоходівців

В Івано-Франківській області виплата заробітної плати та легалізація найманих працівників – на контролі у долинських міндоходівців

09.08.13 08:16 0 835
Впродовж січня–липня поточного року проведено 33 засідання робочих груп з питань легалізації заробітної плати в Долинській РДА та Болехівській міській раді, на яких заслухано 385 суб’єктів господарювання. З них 212 юридичних та фізичних осіб підвищили рівень нарахування заробітної плати і перевели найманих працівників на повну ставку.

Спільними з іншими контролюючими органами рейдовими перевірками з питань дотримання законодавства щодо оплати праці виявлено 99 найманих осіб, які офіційно не трудовлаштовані та відповідно соціально не захищені. Наразі, триває робота з роботодавцями щодо легалізації працівників, виплата заробітної плати не нижче мінімальної, встановленої законодавством та перерахування до бюджету утриманого податку.

Фахівці Долинської ОДПІ докладають всіх зусиль, щоби тіньовий ринок праці дедалі скорочувався та переходив у легальне поле. Для нашого краю це особливо актуально, адже переважну більшість суб’єктів підприємницької діяльності тут складає дрібний та середній бізнес, де порушення податкового та трудового законодавства найбільш поширені.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Фестиваль ...
Наступна новина: У Львові спалили понад 36 ...

КОМЕНТАРІ