У Львівській ОДА обговорено ситуацію з питань пожежної безпеки в екосистемах області

У Львівській ОДА обговорено ситуацію з питань пожежної безпеки в екосистемах області

09.08.13 08:12 0 823
8 серпня відбулося засідання обласного Штабу для координації дій щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2013 році під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Бахмацького.

Під час засідання члени штабу обговорили ситуацію з питань пожежної безпеки в екосистемах на території області.

Про заходи, які виконуються з метою запобігання виникненню пожеж на території області, поінформував директор департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Олексій Титаренко.

Він, зокрема, зазначив, що для оперативного гасіння лісових пожеж у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства створено 7 лісових пожежних станцій на територіях державних підприємствах “Бродівський лісгосп” (1), “Буський лісгосп” (1), “Золочівський лісгосп” (1), “Жовківський лісгосп” (2), “Рава-Руський лісгосп” (1), “Радехівське лісомисливське господарство” (1), які укомплектовані пожежною технікою, засобами пожежогасіння та пожежним інвентарем.

Олексій Титаренко також додав, що станом на 8 серпня поточного року, причетними службами проведено 1525 рейдів з метою контролю за дотриманням протипожежних вимог у природних екосистемах та притягнуто до адміністративної відповідальності 209 осіб.

Підсумовуючи засідання штабу, Василь Бахмацький наголосив, що керівники місцевих органів влади нестимуть персональну відповідальність за виникнення пожеж на ввірених їм територіях: «Необхідно постійно моніторити ситуацію, контроль має бути постійним», – підкреслив В. Бахмацький.

Нагадаємо, станом на 8 серпня поточного року у природних екосистемах на території області виникло 353 пожежі, пов’язані із самовільним спалюванням рослинності та її залишків, на загальній площі 69 га, у тому числі – 56 пожеж на торфополях загальною площею 5,17 га, на ліквідацію яких залучалися підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ