У Львівській області діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування можуть тимчасово проживати у соціальному гуртожитку

У Львівській області діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування можуть тимчасово проживати у соціальному гуртожитку

09.08.13 08:44 0 882
Станом на 1 серпня у Львівській області є 2794 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. Прикро, але 183 із них – узагалі не мають житла. Про це 8 серпня під час прес-конференції у прес-центрі ЛОДТРК повідомив т.в.о. начальника служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Роман Хлопецький.

Зазначимо, що на виконання у регіонах завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо вирішення питань громадян, що звернулись до Глави держави у рамках проекту «Діалог з країною» в області затверджено регіональну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За словами Р. Хлопецького, Програмою передбачено придбання житла для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, реконструкцію будинків, будівництво нових приміщень або ремонт старих.

«В обласному бюджеті на ці потреби передбачено 600 тис. грн. У 6 районах області вже прийнято цю програму, та розпочато роботу щодо пошуку житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – сказав т.в.о. начальника служби у справах дітей.

Також він наголосив, що складність ситуації полягає в тому, що до квартирного обліку дітей-сиріт можна реєструвати лише після досягненням ними 16-річного віку.

«Якщо діти узагалі не мають, де жити, і до 18 років їм не надали житло, то вони мають право тимчасово проживати у соціальному гуртожитку, доки їм не нададуть упорядковане житло», – запевнив Р.Хлопецький.

Зазначимо, що такий соціальний гуртожиток функціонує у Мостиському районі. На там проживає 8 дітей-сиріт. Із часом на Львівщині заплановано відкрити ще один такий заклад.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку соціальним ...

КОМЕНТАРІ