“На Львівщині є сім ділянок для утилізації відходів”, – Віктор Шемчук – про шляхи вирішення питання Грибовицького сміттєзвалища

“На Львівщині є сім ділянок для утилізації відходів”, – Віктор Шемчук – про шляхи вирішення питання Грибовицького сміттєзвалища

09.08.13 09:05 0 804
Голова Львівської ОДА різко розкритикував бездіяльність чиновників, унаслідок чого вирішення питання Грибовицького сміттєзвалища постійно затягується. Про це Віктор Шемчук заявив під час програми “Народний контроль” та телеканалі ЗІК.

“за різними підрахунками, на пошук інвесторів для вирішення питання із Грибовицьким сміттєзвалищем було передано 20-30 мільйонів гривень. Звичайно, це викликає здивування і занепокоєння, на що ж саме було потрачено такі великі суми державних коштів, коштів львівської громади”, – зазначив під час прямого ефіру В.Шемчук.

За словами очільника області, з 2011 року спеціальна комісія, до складу якої увійшли представники облдержадміністрації, районних державних адміністрацій та Львівської міської ради визначила придатні ділянки для утилізації відходів. Усього було запропоновано 7 таких площ, які були оглянуті представниками контролюючих органів, і було дано висновок по можливості їх використання для реалізації проблеми із Грибовицьким сміттєзвалищем. То ж міська рада має усі можливості для того, аби визначитися із місцем для утилізації сміття.

“Я є прихильником того, щоб ми дали оцінку зробленим крокам та проаналізували, що важливе було упущено у результаті роботи над вирішення даного питання. І на цьому потрібно припинити безглузде витрачання величезних фінансових ресурсів. У мене є пропозиція: проаналізуймо, скільки коштів вже було потрачено, назвемо тих хто винен у цьому, і починаймо оглядати 7 площ, які запропоновані для утилізації відходів. Якщо Львівська міська рада не може знайти інвестора, ми готові допомогти їй у цьому”, – сказав В.Шемчук.

За словами голови облдержадміністрації, він особисто зустрічався з інвестором, який запропонував збудувати сміттєпереробний завод у Львівській області. Компанія, яку представляв чоловік, уже має досвід будівництва аналогічних об’єктів у Польщі, Канаді. Однак запитання, чи “почують” інвестора у Львівській міській раді, поки що залишається без відповіді.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ