14 млн. євро грантових коштів отримає Львівщина на реалізацію обласних проектів

14 млн. євро грантових коштів отримає Львівщина на реалізацію обласних проектів

09.08.13 09:16 0 863
Про це повідомив в.о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації Лев Захарчишин 8 серпня, під час прес-конференції щодо налагодження співпраці з регіонами іноземних держав та формування й популяризації туристично-рекреаційної привабливості Львівщини.

“На Львівщині укладено понад 50 різноманітних угод про співпрацю з іноземними регіонами, однак не всі реалізуються повною мірою. Підписання міжрегіональної угоди – це робота двох сторін і, на жаль, не завжди наш міжнародний імідж є достатньо привабливим. Проте, не зважаючи на всі галузеві проблеми, в області все ж таки є міжнародна співпраця. Так, за програмами попередніх років на Львівщину буде залучено 14 млн. євро грантових коштів Європейського союзу”, – сказав Л.Захарчишин.

Зазначимо, що ці кошти будуть спрямовані на реалізацію різних обласних програм екологічного, інфраструктурного, гуманітарного та освітнього характеру.

Окрім того, Л.Захарчишин наголосив, що є певні інфраструктурні можливості, щоб використовувати Львівщину як важливий транзитний вузол в Європу. До того ж, саме прикордонне співробітництво в стратегії розвитку Львівщини визначено як пріоритетний напрям.

В.о. директора департаменту також зазначив, що туризм є галуззю економіки, а не політики, а тому влада повинна розробити і активізувати комфортний механізм підтримки бізнесменів, що працюють чи мають намір працювати в галузі туризму на Львівщині.

Лев Захарчиши розповів, що на наступний рік заплановано розвивати зелений туризм, а також завершити ознакування основних туристичних маршрутів та доріг області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ