У Львівській області на засіданні Колегії ЛОДА підсумували роботу рятувальників

У Львівській області на засіданні Колегії ЛОДА підсумували роботу рятувальників

09.08.13 08:29 0 881
У приміщенні сесійної зали Львівської обласної ради відбулося засідання Колегії Львівської обласної державної адміністрації. Засідання відбулося за участі голови ЛОДА Віктора Шемчука, голови обласної ради Петра Колодія, голів районних та міських рад і адміністрацій, керівників територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, а також представників ЗМІ.

Згідно порядку проведення Колегії, одне із питань стосувалося аналізу роботи Головного управління ДСНС України у Львівській області. Про реалізацію основних завдань структурних підрозділів ДСНС, ліквідацію надзвичайних ситуацій в області та про пріоритетні напрями роботи у наступному півріччі розповів очільник рятувальників Львівщини Сергій Дмитровський. «На озброєнні підрозділів налічується близько 400 одиниць різної техніки, з якої 98% - пожежної. Щоденно, на цілодобовому бойовому чергуванні перебуває 480 осіб особового складу та понад 100 одиниць техніки. Для реагування на пожежі, надзвичайні ситуації, некласифіковані події та аварії, пожежно-рятувальні підрозділи з початку року здійснили понад 12 тис. бойових виїздів та понад 2 тис. виїздів оперативних груп, для організації координації дій з гасіння пожеж, рятування людей та вилучення вибухонебезпечних предметів. Силами рятувальників на небезпечних подіях врятовано 329 людей, у тому числі 4 дитини, і знешкоджено 435 боєприпасів», - розповів на чальник ГУ ДСНС Львівщини.

При проведенні аналізу діяльності управління не могли не згадати про зимову негоду, яка завдала чималих клопотів Львівській області. С. Дмитровський наголосив на тому, що лише завдяки спільній співпраці усіх служб області вдалося забезпечити безперебійний проїзд автотранспорту автошляхами державного значення, та у найкоротші терміни відновити доїзди до населених пунктів області. Разом з тим, під час ліквідації негоди, виникли проблемні моменти, які ускладнювали процес боротьби із сніговою стихією, зокрема: відсутність у рятувальників снігоходів та спеціальної сучасної інженерної техніки, яка б мала високий рівень прохідності через снігові замети, та необхідність заміни старих військових наметів на нові сучасні пневмомодулі, що дасть можливість їхнього використання у якості пунктів обігріву.

Голова ЛОДА Віктор Шемчук пообіцяв до початку цьогорічного зимового сезону допомогти у вирішенні даних проблем, та закупити для Львівщини техніку придатну до роботи при складних погодних умовах. Крім того, на Колегії вирішено провести інвентаризацію інженерної техніки в усіх районах області, для оцінки здатності її використання у разі настання несприятливих погодних умов чи інших небезпечних ситуацій.

Окрім зимової проблематики, Сергій Дмитровський довів до учасників Колегії інформацію про роботу профілактичного блоку, зокрема, що стосується безпечного відпочинку на воді, пожеж у екосистемах, жнивної кампанії, діяльності потенційно-небезпечних об’єктів та забезпечення населення засобами індивідуального захисту

Не зважаючи на наявність певних проблем у забезпеченні діяльності, фахівці ДСНС оперативно реагують на повідомлення про надзвичайні ситуації та швидко їх ліквідовують, і намагаються максимально забезпечити безпеку мешканців міста та області. Головний рятувальник Львівщини подякував головам районних адміністрацій за співпрацю та надану допомогу, і висловив бажання лише покращувати взаємодію між рятувальниками та органами влади.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківськ: справа ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ