Чернігівщина: Опрацьовується питання про створення у Седневі 
історико-культурного заповідника «Садиба Лизогубів»

Чернігівщина: Опрацьовується питання про створення у Седневі історико-культурного заповідника «Садиба Лизогубів»

09.08.13 08:20 0 836
На Чернігівщині проводиться системна робота у напрямку збереження історико-культурних цінностей та відродження культурної спадщини.

Наразі, за дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка, в області опрацьовується питання створення відділу Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» історико-культурного заповідника «Садиба Лизогубів» у селищі Седнів Чернігівського району.

8 серпня під час наради, яку провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, фахівці обговорили питання передачі цілісного майнового комплексу садиби Лизогубів до заповіднику «Чернігів стародавній».

За інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації у процесі передачі комплексу можуть виникнути певні перешкоди, адже об’єкти, що входять до нього знаходяться у різних формах власності. Тож, порадившись учасники наради дійшли висновку, що необхідно створити робочу групу, яка чітко визначить перелік об’єктів та розробить механізм для передачі їх до Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальника ДАІ ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ