У Рівненській області контрабандист переправляв наркотики з Королівства Іспанія

У Рівненській області контрабандист переправляв наркотики з Королівства Іспанія

09.08.13 08:23 0 2042
38-річний мешканець Рівного налагодив контрабандне переміщення в Україну наркотичних речовин ще в 2010 році, перебуваючи за кордоном. Діючи за попередньою змовою групою осіб, він надсилав із Королівства Іспанія (м.Барселона) в Україну спресовану смолу канабісу (гашиш) з метою його подальшого роздрібного збуту на території нашої держави.

В одній із посилок, яку перевозив автобус та яка була адресована іншому співучаснику злочину - жителю м.Рівне, працівники Чопської митниці на пункті пропуску "Тиса" виявили серед продуктів харчування та вилучили 186 грам наркотичної речовини.

- Завдяки міжнародному співробітництву між українськими та іспанськими правоохоронними органами, місцезнаходження чоловіка було встановлено. Для видачі вказаного громадянина прокуратура Рівненської області скерувала до Генеральної прокуратури України, а в подальшому до компетентних органів Королівства Іспанія відповідне клопотання про екстрадицію 38-річного рівнянина, якого у червні поточного року фактично передано правоохоронцям України, - розповіла старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Раїса Приходько. - Чоловік був доставлений до Рівненського СІЗО, де й перебував увесь час розслідування стосовно нього кримінального провадження.

На підставі зібраних досудовим слідством доказів вину контрабандиста доведено. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 307 КК України та обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду для судового розгляду.

За вчинення інкримінованих злочинів рівнянину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ