Два «золота» і «бронза» Романа Луцишина та срібна медаль Тараса Шевчука – здобутки тернопільських велосипедистів у Львові

Два «золота» і «бронза» Романа Луцишина та срібна медаль Тараса Шевчука – здобутки тернопільських велосипедистів у Львові

09.08.13 08:28 0 803
Відразу три важливих велосипедних турніри з 2 до 5 серпня тривали на велотреку навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України у Львові. Це Чемпіонат України з велосипедного спорту на треку, фінал Кубка України у спринтерських видах та Міжнародна велосипедна гонка на треку «Гран-Прі Галичини», яка стала першою у цьому виді, що проводилася в Україні. Перегони відбувалися паралельним заліком, і прибуло на них понад двісті спортсменів із Польщі, Болгарії, Литви, Росії, Білорусі та України.

У груповій гонці, яка проходила в перший день змагань, тернополянин Роман Луцишин посів третє місце. Наш спортсмен набрав 93 очки, лише 5 очок програвши лідеру цієї гонки – представнику Донецька.

У велодисципліні омніум, програма якої триває впродовж двох днів і включає шість видів змагань, Роман Луцишин, за сумою зайнятих місць, здобув перше місце. В результаті став і чемпіоном України, і переможцем «Гран-прі Галичини».

Ще одну золоту нагороду тернопільський велосипедист виборов у гонці медісон – парних перегонах з поштовхами. Напарником Романа в цьому виді був кримчанин Михайло Родіонов. Таким чином, спортсмени стали чемпіонами України і знову святкували перемогу в «Гран-Прі Галичини».

Додамо, що участь у міжнародних змаганнях на зразок «Гран-Прі Галичини» для велосипедистів є дуже важливою, оскільки на перегонах такого рівня нараховуються залікові очки, що йдуть у рейтинг спортсмена і дають можливість виступати на етапах Кубку світу, а в подальшому – і на Чемпіонаті світу. Наразі Роман Луцищин є лідером рейтингу Міжнародного союзу велосипедистів серед своїх українських колег, які виступають на треку у груповій гонці, за кількістю набраних очок.

Окремим заліком у Львові паралельно проходив і Чемпіонат України з велосипедного спорту на треку серед юнаків. У багатоденній груповій гонці, що включала 8 етапів, брали участь тернопільські велосипедисти Тарас Шевчук та Владислав Щербань. Виграючи на кількох етапах, за їхньою сумою, Тарас здобув срібну нагороду, а Владислав став шостим.

Також на змаганнях у Львові виступали Віталій Гринів, Іван Хомів (тренери Володимир Павелко, Роман Зеньо). Свої сили у цьому виді спробувала Анастасія Года (тренери Богдан Сніжок та Ольга Слободян). Усі спортсмени – вихованці обласної школи вищої спортивної майстерності.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: КДК ФФУ оштрафувала клуби ...

КОМЕНТАРІ