За неправдиве повідомлення про замінування чоловік отримав два роки ув`язнення

За неправдиве повідомлення про замінування чоловік отримав два роки ув`язнення

09.08.13 15:59 0 1042
Два роки позбавлення волі отримав за рішенням суду 53-річний мешканець одного із селищ Харківської області за завідомо неправдиве повідомлення про мінування вокзалу. До того ж, йому також доведеться відшкодувати значну суму збитків, які він завдав державному підприємству.

У квітні поточного року 53-річний непрацюючий мешканець Харківської області, перебуваючи в залі очікування Північного терміналу ст. Харків-Пасажирський здійснив дзвінок оператору «102» та повідомив, що «вокзал заміновано».

Правоохоронцями було організовано комплекс оперативно-профілактичних заходів щодо забезпечення правопорядку та безпеки громадян на об’єктах Південної залізниці, проведено відпрацювання вокзалів та станцій, розташованих у Харкові. Кілька годин транспортні міліціонери разом з іншими службами перевіряли отриману інформацію, проводили огляд приміщень вокзалів, станцій та прилеглої території. На цей час роботу об’єктів залізничного транспорту було призупинено, що спричинило значні збитки та незручності, як пасажирам, так і працівникам Південної залізниці. З територій залізничних вокзалів міста було евакуйовано близько 2 тис. пасажирів та працівників залізниці. Повідомлення про мінування вокзалу виявилось неправдивим.

Того ж дня працівники міліції затримали телефонного злодія. Свою витівку чоловік пояснив тим, що перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Стосовно затриманого було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

За висновками спеціалістів, своїми протиправними діями підозрюваний заподіяв матеріальну шкоду Державному підприємству «Південна залізниця» на загальну суму майже 80 тисяч гривень.

Допитаний в судовому засіданні підсудний свою вину визнав повністю та щиро розкаявся у скоєному.

Прийнявши до уваги всі обставини справи, дані про особу обвинуваченого, який раніше не був засуджений, а також характер та ступінь суспільної небезпеки та тяжкості вчиненого злочину, у травні 2013 року Ленінський районний суд м. Харкова визнав підсудного винним та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Суд також задовольнив в повному обсязі цивільні позови щодо відшкодування заподіяних матеріальних збитків, оскільки вони знайшли своє підтвердження в судовому засіданні.

Працівники міліції нагадують, що з червня 2012 року було посилено покарання за вчинення злочину, що стосується ст. 259 КК України. Так, згідно ч. 1. цієї статті, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, – карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Згідно ч. 2 даної статті – те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років. У випадку, коли такий злочин скоять неповнолітні, відповідальність за них будуть нести їхні батьки.

СЗГ УМВС України

на Пiвденнiй залiзницi
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ