Крадіїв дорогих мотоциклів міліціонери затримали

Крадіїв дорогих мотоциклів міліціонери затримали "на гарячому"

09.08.13 08:40 0 854
Оперативники Селідовського міськвідділу міліції «за гарячими слідами» затримали зловмисників, які угнали два дорогих спортивних мотоцикли. Одному з крадіїв 26 років, другому всього 16. До організації злочину спільники підійшли настільки ретельно, що навіть придбали салют, за допомогою якого відволікали увагу небажаних свідків.

Як повідомив Олексій Борковець, начальник кримінальної міліції Селидівського МВ ГУМВС України в Донецькій області, у ніч на 4 серпня була отримана оперативна інформація про те, що в м.Новогродівка двоє невідомих планують перевезти мотоцикли, можливо викрадені. Цей сигнал було негайно перевірено.

Упродовж двох годин правоохоронці перевірили всі виїзди з міста. У результаті оперативно-розшукових заходів в одній з лісосмуг на трасі Знам’янка - Луганськ - Ізваріно був замічений вантажний автомобіль, з якого двоє чоловіків вивозили мототехніку. Як з'ясувалося, два спортивних мотоцикли імпортного виробництва дійсно були викрадені цієї ж ночі з гаража місцевого жителя.

Зловмисники були затримані на місці злочину й доставлені в Селидівський міськвідділ для дачі показань. Старший учасник злочинного дуету за професією шахтар, його неповнолітній спільник вчиться в школі. Для здійснення злочину приятелі найняли вантажівку, водія якої переконали, що перевозять несправні мотоцикли на терміновий ремонт з м.Новогродівка у м.Селидово.

Гараж, де перебували спортивні мотоцикли, розташований у житловому масиві. Зловмисники спробували відволікти увагу можливих перехожих за допомогою салюту. Під шум і постріли крадії зламали гаражні засови, потім перекотили мотоцикли на інший кінець міста й викликали вантажну машину для їхнього транспортування.

За словами одного із затриманих, мотоцикли вони хотіли сховати в безлюдній лісосмузі на трасі, а пізніше продати через інтернет. План був ретельно продуманий, тож хлопці були дуже здивовані, що не встигли навіть вивантажити транспорт.

Хазяїн викрадених мотоциклів про те, що сталося довідався від працівників міліції. Чоловік вдячний оперативникам. Вартість двох мотоциклів становить 16 000 у.о. Говорить, що має намір звернутися до керівництва місцевої міліції із проханням заохотити співробітників, які розкрили настільки зухвалий злочин.

Даний факт внесений в ЄРДР з кваліфікацією за ст.289 ч.2 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб). Слідство триває. Спільники перевіряються на причетність до здійснення інших злочинів.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Американець намагався ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ