За підробку документів одеські махінатори понесуть покарання

За підробку документів одеські махінатори понесуть покарання

09.08.13 08:45 0 1046
Слідчим відділом Портофранківського відділу міліції міста Одеси закінчено розслідування по кримінальному провадженню про підробку документів, за допомогою яких було отримано кредит на велику суму в одному з банків міста.

До міліції надійшла заява від керівництва фінансової установи. Представники банку повідомили, що один із клієнтів шахрайським шляхом, при укладанні кредитного договору, заволодів сумою у розмірі 150 000 доларів США.

У ході кримінального провадження було встановлено 34-річного одесита, який безпосередньо укладав договір з банком. Так само у поле зору правоохоронців потрапив і 27-річний житель міста, який виступав поручителем по даному кредиту.

Слідчий встановив, що у кредитній справі знаходяться довідки про доходи на обох громадян з надзвичайно великими заробітками. Документи були видані позичальнику та поручителю, від одного і того ж приватного підприємства. Даний факт зацікавив правоохоронців.

Невдовзі міліціонери встановили, що фактично жоден із зазначених громадян на підприємстві ніколи не були працевлаштовані та жодних доходів від фірми не отримували.

Саме підприємство, хоча й було зареєстроване у податковій, але фінансової діяльності не вело.

Під тиском неспростовних доказів «співучасники» кредиту зізналися, що дані, зазначені у довідках, не відповідають дійсності. З метою надання документів до банку вони купили підроблені папери про доходи у невідомої особи, що й дало можливість отримати кредит.

На гроші, отримані в банку, один з підозрюваних у підробці документів придбав квартиру в місті.

Кримінальне провадження було розпочате щодо підприємливих одеситів за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 3 статті 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

За скоєні кримінальні правопорушення кожному з підозрюваних загрожує покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі валентин ...
Наступна новина: У тролейбусах Тернополя за ...

КОМЕНТАРІ