В дитячому центрі

В дитячому центрі "Молода гвардія" пройшов День з ДАІ

09.08.13 08:55 0 871
У день народження світлофора, 5 серпня, співробітники Одеської обласної Державтоінспекції вкотре приїхали в дитячий центр «Молода гвардія», аби у цікавій ігровій формі нагадати дітям про необхідність бути законослухняними учасниками дорожнього руху.

Прагнення людей, які відповідають за безпеку на дорозі, приїхати до місць відпочинку дітей невипадкове. У дні шкільних канікул це - єдина можливість зустрітися з найбільш незахищеними учасниками дорожнього руху і нагадати про небезпеку, що підстерігає їх на проїжджій частині.

Захід, як і належить в дитячих літніх таборах, традиційно почався з шикування, лінійки та звернення організаторів.

У «Молодій гвардії» відпочиває понад тисячу дітей з усіх куточків України.

Але правила дорожнього руху для них однакові. Де б ти не жив, у великому місті чи маленькому селі, їх завжди треба знати, поважати і суворо дотримуватися. Це і намагалися донести дітям вартові доріг.

Сценарій правоохоронці підготували різноманітний, залежно від віку дітлахів. Найменші вирушили в актовий зал, дивитися виставу «У царстві доріг», підготовлену творчим колективом «Зустріч».

Дітям середнього шкільного віку належало взяти участь у конкурсі малюнків на асфальті та вікторині.

Старшокласникам дісталося задоволення позмагатися у фігурному водінні велосипеда і пройти курс юного регулювальника.

Співробітники ДАІ детально розповіли про свою роботу. Дітям детально роз′яснили, як правильно переходити дорогу, заходити і виходити з громадського транспорту, в яких місцях безпечно грати.

Таку ж інформацію міліціонери відобразили і в листівках, які міліціонери роздали дітлахам.

У фіналі свята, у дітей була можливість сфотографуватися з співробітниками ДАІ і відчути себе справжніми вартовими доріг за кермом патрульних автомобілів.

Особливе захоплення у дітвори викликала можливість увімкнути сирену і віддавати команди по гучномовному зв'язку патрульного автомобіля.

«Затримайте сині« Жигулі», «Водій велосипеда! Прийміть вправо і зупиніться!» - лунали над табором команди дитячими голосами. А найвинахідливіший, засмаглий хлопчина, на завершення оголосив з патрульного автомобіля: «Вісімнадцятому загону зібратися в загінному місці!».

Співробітники ДАІ Одеської області впевнені - в ході таких заходів діти, які відпочивають у таборах, не тільки самі міцно засвоять правила дорожньої безпеки, а й поділяться своїми знаннями з друзями.

До того ж, окрім яскравих вражень, вони повезуть до себе додому ще й грамоти та призи, які підготували для них працівники Державтоінспекції Одеської області.

УДАІ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: “Усі ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ