Попит та ціни на українське зерно на світових ринках стабільні - Мінагрополітики

Попит та ціни на українське зерно на світових ринках стабільні - Мінагрополітики

09.08.13 11:48 0 884
Попри рекордний урожай в Україні та світі попит і ціни на українське зерно на закордонних ринках залишаться стабільними. Про це в ефірі БТБ заявив директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Віталій Саблук

Він зазначив, що при очікуваних 57-58 млн тонн урожаю українські трейдери планують експортувати понад 50% зернових .

Саблук переконаний, що попит на українське зерно залишиться стабільним .

«Для продовольчого, фуражного зерна, для пшениці - традиційними ринками збуту є Північна Африка, Близький Схід. Зараз ми ведемо мову про те, як підняти нашу питому вагу на цих ринках. Якщо говорити про ячмінь – крім названих регіонів, це ще й країни Перської затоки», - сказав Саблук.

«А фуражна група, зокрема кукурудза дуже активно пробивається в Азійський регіон, це перш за все Китай, Південна Корея, Японія. .. інші країни - Бангладеш, Тайвань, Індонезія - також ми плануємо освоїти» - зазначив він і додав, що зараз Японія є найбільшим імпортером нашої кукурудзи (16 млн тонн) і українська тут складає дуже успішну конкуренцію американській.

Він також вважає, що попри хороші врожаї зернових у світі ціни на українське зерно будуть стабільні.

«Ми прогнозуємо достатньо стабільну цінову ситуацію щодо продовольчої пшениці і ячменю. Фінансова криза минулих років плюс висока ціна на світовому ринку для багатьох небагатих країн приводила до того, що вони закривали свої продовольчі потреби, понижуючи класи зерна. У цьому році ціна більш доступна для них, тому для продовольчої пшениці ми прогнозуємо такий самий рівень ціни надалі», - сказав Саблук .

Він додав, що сприяти цьому буде й хороша якість нашого зерна. «Якісні показники і по класності, і по клейковині високі, і це … буде внутрішню ціну дещо вище тримати порівняно із зерном з Європи чи з Азії», - зазначив він.

За даними Мінагрополітики, станом на початок серпня Україна проекспортувала майже 1,7 млн тонн ранніх зернових.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк фінансує ...
Наступна новина: В рамках Всеукраїнської ...

КОМЕНТАРІ