У Волинській області до дисциплінарної відповідальності притягнуто військовослужбовців відділів прикордонної служби

У Волинській області до дисциплінарної відповідальності притягнуто військовослужбовців відділів прикордонної служби

09.08.13 13:05 0 792
Прокуратурою Ратнівського району проведено перевірку дотримання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення військовослужбовцями відділів прикордонної служби «Тур», «Самари», «Доманово» Луцького прикордонного загону при здійсненні адміністративного провадження у справах щодо захисту державного кордону України.

Перевіркою виявлено непоодинокі факти порушення вимог законодавства щодо адміністративного затримання громадян.

Зокрема, в протоколах про адміністративне затримання допускаються виправлення в даних про час та підстави звільнення затриманої особи, не вказується час затримання особи та не повідомляються про такі факти родичі затриманих громадян, допускаються виправлення в протоколах про адміністративне правопорушення, а особам яких затримали не роз’яснюється порядок оскарження цього заходу.

Окрім цього, військовослужбовцями не вживаються дії до виконання постанов про накладення адміністративного стягнення, які ними винесені.

На виявлені порушення прокуратурою району начальнику Луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України внесено подання.

За результатами розгляду документу прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох начальників відділів прикордонної служби та 12 їх підлеглих.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ