Львівщина: державна санітарна епідеміологічна служба закликає мешканців області остерігатися ентеровірусної інфекції

Львівщина: державна санітарна епідеміологічна служба закликає мешканців області остерігатися ентеровірусної інфекції

09.08.13 13:14 0 944
За даними Держсанепідслужби України, у прикордонних з Україною областях Російської Федерації спостерігається підйом захворюваності на ентеровірусну інфекцію, в тому числі серозні менінгіти.

За даними щоденного моніторингу інфекційної захворюваності у Львівській області, від початку липня спостерігається ріст захворюваності на ентеровірусну інфекцію, в т.ч. на серозні менінгіти у Львівській області.

Станом на 05 серпня 2013 року зареєстровано 59 випадків серозних менінгітів, з них у дітей до 17 років – 31 випадок. Зареєстровано 11 осіб з діагнозом “ентеровірусна інфекція”, з них 6 дітей. Випадки реєструються на різних територіях. Для підтвердження ентеровірусної інфекції від хворих доставлено матеріал в вірусологічну лабораторію. На даний час матеріал в роботі.

Ентеровірусна інфекція характеризується різноманітністю клінічних форм в т.ч. серозними менінгітами. Клінічно ентеровірусна інфекція може проявлятися катаральними проявами (можливі серозні виділення з носа), кашлем, підвищенням температури тіла, гіперемією слизових оболонок, болем у животі, проносом іноді з домішками слизу. Серозний менінігіт проявляється: підвищенням температури тіла до 39 0С, різким головним болем, почервонінням обличчя, можливий дрібний висип який швидко зникає, запамороченням, нудотою, багаторазовим блюванням, ригідністю м’язів потилиці.

Джерелом інфекції можуть бути як хворі люди так і вірусоносії. Механізм передачі фекально-оральний який реалізується через брудні руки, забруднені предмети побуту, воду, продукти харчування та повітряно-краплинний через повітря.

З профілактичною метою мешканцям необхідно:

дотримуватись правил особистої гігієни, а саме часте миття рук, заміна постелі, рушників;

проводити часте вологе прибирання та провітрювання приміщень;

купатись виключно у відведених для цього місцях, при купанні уникати можливості потрапляння води у рот;

вживати лише свіжі продукти харчування, ретельно вимиті фрукти та овочі, перед вживанням фрукти та овочі обробляти гарячою водою; вживати кип’ячену або бутильовану воду.

При виникненні симптомів захворювання не займайтесь самолікуванням, негайно звертайтесь до лікувальної установи. До прибуття лікаря хворого необхідно ізолювати від інших людей.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: За фактом вибуху у ...

КОМЕНТАРІ