У Львівській області депутати-свободівці взяли участь у сході села Деревлян Кам'янка-Бузького району

У Львівській області депутати-свободівці взяли участь у сході села Деревлян Кам'янка-Бузького району

09.08.13 14:07 0 824
Депутати Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Левко Дуда та Михайло Костюк взяли участь у сході села Деревляни Кам'янка-Бузького району на Львівщині. У зібранні також взяли участь депутати місцевих рад та представники громад ще трьох сіл, що належать до Стрептівської сільської ради. Селяни запросили депутатів, аби розповісти про найболючіші проблеми.

Зокрема, йшлося про те, що в районі працює компанія "Агромаркет", що орендує паї, однак недобросовісно виконує зобов'язання перед орендодавцями. За словами селян, є часті випадки захоплення паїв цією компанією. Окрім того, вони пропонують селянам підписувати угоди, що по суті роблять їх безправними. Юристи, які ознайомилися з типовим текстом договору, вважають його грабіжницьким і радять розірвати угоду й укласти нову.

Також місцеві жителі скаржилися, що "Агромаркет" своєю важкою технікою зруйнував міст у селі, який довелося повністю відновлювати.

Також йшлося про те, що на території сільради є ставок, яким користується орендар без належного оформлення документів. При цьому люди скаржаться, що не можуть тепер підійти до ставка, який раніше був у розпорядженні громади. Вирішили, що вимагатимуть від місцевої влади врегулювати ситуацію з орендою ставка, і при укладанні договору оренди врахувати інтереси місцевої громади.

На зібранні вирішили за сприяння депутатів провести ревізію та інвентаризацію земель на території сільради, а також розробити проєкт договору, який би передбачав захист прав та інтересів селян.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ