Думка громадян - важливий етап роботи української міліції

Думка громадян - важливий етап роботи української міліції

09.08.13 13:52 0 833
Саме такою тезою можна охарактеризувати Всеукраїнську відео-зустріч представників ЗМІ та громадських організації Львівської із заступником Міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенантом міліції Ратушняком Віктором Івановичем.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк зауважив, що щоденно до органів внутрішніх справ України надходить приблизно 15 тисяч повідомлень та звернень громадян, з них близько п’яти тисяч – з ознаками кримінальних правопорушень. Звісно, це величезне навантаження на міліцію. Проте, це свідчить, що люди все-таки довіряють правоохоронцям та йдуть зі своїми бідами саме до них.

«Щоб стати ближче, зрозуміти, що саме хвилює громадян, аби убезпечити їх від протиправних посягань, вивчити ситуацію, яка склалася на всій території держави, а також зрозуміти, на роботу яких підрозділів потрібно звернути особливу увагу, Міністр прийняв рішення провести в усіх регіонах нашої держави прийоми громадян. Це стосується особливо тих районів, які знаходяться на великій відстані від обласних центрів», - довів до учасників заступник Міністра.

Закінчивши доповіді, учасники конференції з областей мали змогу поставити всі питання, які турбують не лише їх самих, але й громадян їхніх регіонів. Питань було чимало. Серед них: питання щодо роботи працівників ДАІ, кадрові, питання переатестації працівників міліції та реформування у МВС, наставництва для випускників правоохоронних вишів, нестача співробітників патрульно-постової служби міліції тощо.

Зокрема, присутня не відео-конференції у Львові представник Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Галина Федькович зазначила, що після того, як набрав чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс України, розслідування справ про насильство у сім’ї, де відбулося нанесення легких тілесних ушкоджень, здійснюють слідчі райвідділів.

Пані Галина поцікавилась, чи передбачені заходи для покращення роботи слідчих у справах про насильство у сім’ї за статтею 125 Кримінального кодексу України. «З початку року ми почали отримувати нарікання жінок-потерпілих від насильства у сім’ї, про тиск слідчого на жінку, якій нанесли тілесні ушкодження з метою примирення з кривдником. Крім того, спостерігається тенденція до закриття кримінального провадження на тій підставі, що відсутні свідки події. Дільничні інспектори міліції, які донедавна працювали з такими справами, вже мають досвід та знання проблеми насильства в сім’ї. слідчі не мають знань та попереднього досвіду роботи з проблемою насильства у сім’ї та потерпілими від насильства у сім’ї, не враховують специфіку проблеми, зокрема, таку як відсутність свідків у більшості випадків та особливості роботи з потерпілими від насильства у сім’ї».

На всі запитання учасників заходу представники МВС надали ґрунтовні відповіді. Ті ж запитання, які потребують вивчення, будуть розглянуті, а відповіді на них нададуть у найкоротші терміни, запевнив запитувачів Віктор Ратушняк.

УЗГ МВС України,

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Ужгородські «єдинщики» ...

КОМЕНТАРІ