У Східниці відкрили парк святого Пантелеймона Цілителя

У Східниці відкрили парк святого Пантелеймона Цілителя

09.08.13 17:38 0 1959
У курортному селищі Східниця сьогодні, 9 серпня, відбулося відкриття парку святого Пантелеймона Цілителя.
Церква 9 серпня святкує день святого Пантелеймона Цілителя, безвідплатного лікаря. Йому моляться про зцілення душі і тіла. Саме у Східниці знаходяться унікальні мінеральні джерела цілющої східницької води у поєднанні з неперевершеною красою природи повертають здоров'я не тільки тіла , а й душі. Тому й парк названо в честь святого Пантелеймона Цілителя.
Зі слів селищного голови Східниці Івана Піляка, парк знаходиться недалеко від центру селища. Він приверне увагу не тільки місцевих жителів, а й численних відпочиваючих та туристів, які перебувають у Східниці: тут можна гуляти, займатися спортом, дізнатися про історію курорту. На території парку буде встановлено макети нафтових качалок, які експлуатувалися ще в часи коли зароджувалась нафтова промисловість на теренах Західної України .
Ця зона відпочинку, займає територію площею 8 га. В рамках створення парку Святого Пантелеймона Цілителя було висаджено магнолії та каштани. На алеях парку встановлять ліхтарі. Для комфорту та задоволення відпочиваючих будуть встановлені лавки, облаштовано клумби.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Львівська Політехніка» ...
Наступна новина: Українці мають більше ...

КОМЕНТАРІ