Українці мають більше шанувати гривню - Роман Шпек

Українці мають більше шанувати гривню - Роман Шпек

09.08.13 17:39 0 1144
Відомий фінансист, член ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек вважає, що українці мають більше шанувати гривню, і рекомендує тримати заощадження в національній валюті. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.

Шпек зазначив, що завдяки грошово-кредитній і курсовій політиці Нацбанку ми маємо цінову стабільність, темпи зростання інфляції нижчі, ніж прогнозувалися, а гривня демонструє стабільний курс.

«Нам потрібно всім більше шанувати гривню, нам потрібно завершувати заходи з дедоларизації економіки, нам потрібно привикнути, що і земля, і котеджі, і автомобілі, і путівки на середземноморські курорти визначаються в гривні, а не в доларах чи умовних одиницях.», - наголосив економіст.

Відзначаючи зростання довіри населення до гривні, Шпек зазначив: «Якщо б в цих всіх періодах підйомів і падінь, фінансової кризи, якби свої заощадження українець тримав під відсотки, які пропонував ринок, постійно в гривні, то дохідність за 15 років була б вищою, ніж при тому, коли він тримав їх у валюті».

«Ми повинні розуміти, що наш достаток і благополуччя залежать від нас. Не можна жити добре в нашій державі, якщо ти зневажаєш свою грошову одиницю», - підсумував він.

Він позитивно оцінив монетарну політику Нацбанку, назвавши її такою, що відповідає потребам сьогоднішнього дня, та висловив сподівання, що вона буде довготривалою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ