Триває процес підготовки програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки

Триває процес підготовки програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки

10.08.13 08:09 0 798
8 серпня в Києві відбулася нарада з підготовки та реалізації в Україні спільних програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки.

Участь в її роботі взяли представники міністерств економічного розвитку і торгівлі, закордонних справ та Мінрегіонбуду України, фахівці Представництва ЄС в Україні та проекту INTERACT Європейської групи територіального співробітництва, керівники технічних секретаріатів Програм прикордонного співробітництва Польщі, Словаччини, Румунії та Угорщини, а також представники прикордонних областей України. Волинську область представляв заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв.

Обговорено проект документа щодо програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства на 2014-2020 роки, зокрема географічну відповідність, види проектів та критерії їх відбору, різновиди грантів, методи управління програмами, принципи систем контролю, роль та відповідальність країн-партнерів у питаннях управління та контролю згаданими програмами.

Учасниками погоджено три стратегічні цілі, для досягнення яких буде надаватися фінансова підтримка ЄС, зокрема для економічного та соціального розвитку спільних кордонів, вирішення завдань у сфері довкілля, охорони здоров’я та безпеки населення; створення кращих умов та інструментів для покращення переміщення людей, товарів та капіталу.

На підставі згаданих завдань визначать 10 конкретних тематичних цілей з врахуванням важливості їх транскордонного впливу.

Орієнтовний бюджет Європейського інструменту сусідства для фінансування програм прикордонного співробітництва складає 700 млн. євро.

Європейський інструмент сусідства 2014-2020 прийде на зміну діючому нині Європейському інструменту сусідства та партнерства, одним з компонентів якого є Програма прикордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013”. У рамках цієї Програми Волинська область є учасником 30 транскордонних проектів, для реалізації яких отримає від ЄС понад 25 млн. євро.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Буковина: застілля на ...

КОМЕНТАРІ