В Луцьку якість надання медичних послуг – на контролі у міській раді

В Луцьку якість надання медичних послуг – на контролі у міській раді

10.08.13 09:06 0 823
Нещодавно на телеканалі «Аверс» у випуску «Новин на часі» транслювали сюжет, у якому розповідали про те, що у Луцькій міській поліклініці № 2 заставляють платити благодійні внески.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель пояснює, що незабезпеченість в достатній мірі бюджетним фінансуванням закладів охорони здоров’я призводить до невиконання вимог державних стандартів та протоколів, обстеження та лікування хворих, затверджених наказами Міністерства охорони здоров’я України, що, в свою чергу, викликає напругу в стосунках між медичними працівниками та пацієнтами.

За словами Федора Кошеля, з метою недопущення порушень чинного законодавства щодо залучення добровільної допомоги керівництвом управління охорони здоров’я та вищезазначеного медичного закладу вжито ряд заходів. Зокрема, було проведено розширену нараду та практичний семінар на базі КЗ «Луцька міська поліклініка № 1» із головними лікарями комунальних лікувально-профілактичних закладів, їх заступниками, завідувачами структурними підрозділами, на якій повторно розглянуто вимоги управління щодо дотримання державних стандартів та протоколів, обстеження та лікування хворих, затверджених наказами Міністерства охорони здоров'я України; обсяги бюджетних призначень на 2013 рік.

Присутнім наголосили на виконанні наказу управління охорони здоров’я Луцької міської ради від 04.01.2013 № 1/17-3 «Про усунення порушень» та неухильному дотриманні нормативно-правової бази щодо залучення добровільних та благодійних внесків.

Окрім цього, доопрацьовано нормативно-правову базу щодо залучення благодійної допомоги. Лікарів та середній медичний персонал ознайомлено з вартістю витратних матеріалів, необхідних для виконання протоколу обстеження та лікування при відповідній нозології, які не забезпечені бюджетними призначеннями на 2013 рік.

Для поінформованості пацієнтів на інформаційних стендах медичного закладу розміщено пам'ятку, розроблену управлінням, та інформацію про фінансові можливості закладу, вартість витратних матеріалів при наданні обстежень, маніпуляцій, які не забезпечені бюджетними коштами.

Також відкориговано форму заяви, аби пацієнту медичного закладу було зрозуміло, що кошти, які він добровільно сплачує, направлятимуться на витратні матеріали обстежень, які не забезпечені бюджетними кошторисними призначеннями на 2013 рік.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівщина: стратегічні ...

КОМЕНТАРІ