Василь Ядуха: Відродження галузі тваринництва - це шлях, який дасть позитивну динаміку подальшого розвитку аграрного сектора економіки краю

Василь Ядуха: Відродження галузі тваринництва - це шлях, який дасть позитивну динаміку подальшого розвитку аграрного сектора економіки краю

10.08.13 08:03 0 846
Тваринництво – одна із стратегічних галузей сільського господарства, якій влада держави та області приділяють значну увагу. Рівень розвитку галузі значною мірою визначає продовольчу безпеку, якість харчування населення, а відтак і здоров’я нації. «Відродження галузі тваринництва для обласної влади – надзвичайно принципове питання, яке пов’язане не тільки із забезпеченням продуктами харчування жителів області та реалізації продукції на зовнішні ринки, це й зайнятість населення, і достойний рівень заробітної плати. В разі правильного господарювання – це можливість впродовж року отримувати прибутки», - сказав голова облдержадміністрації Василь Ядуха, оглядаючи у ході візиту на Білогірщину молочнотоварний комплекс ТОВ НВА «Перлина Поділля» у с. Юрівка.

Очільник краю неодноразово наголошує на тому, що кожне господарство, яке має в обробітку тисячу і більше гектарів землі, обов’язково має займатися і тваринництвом: «Це може бути будь-яке спрямування – ВРХ, свинарство, вівчарство чи птахівництво. В останньому ми маємо показники в декілька разів вищі, ніж були у 90-ті роки. А от поголів’я ВРХ і свиней потрібно нарощувати, хоча продуктивність стада в півтора рази вища, ніж була в ті часи».

Василь Ядуха ознайомився з роботою молочнотоварного комплексу на 250 корів, до складу якого входить також доїльний зал із новітніми технологіями та сучасною моніторинговою системою. Він високо оцінив працю Героя України Петра Іващука та генерального директора ТОВ НВА «Перлина Поділля» Сергія Іващука, зазначивши, що вони показують приклад відродження галузі тваринництва.

Комплекс здали в експлуатацію цього року. До кінця 2013 планують побудувати ще такий же на 250 голів. В планах господарства – мати 2 тисячі дійного стада до 2016 року. Плани амбіційні, проте, за словами генерального директора, для цього є всі передумови.

За словами голови облдержадміністрації, відповідно до основних завдань Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки буде введено в експлуатацію 15 об’єктів в тваринництві: 7 молочнотоварних ферм, 7 свинокомплексів та 1 ферму. В цьому році вже введено перші черги тваринницьких об’єктів: двох молочнотоварних комплексів ТОВ «Оболонь Агро» у с. Сокиринці Чемеровецького району та ТОВ НВА «Перлина Поділля» у с. Юрівка Білогірського району. Вже введено в дію чотири свинокомплекси. «Дуже плідно працює в цьому плані «Аграрна компанія 2004», яка відкрила три з них у Ярмолинецькому, Волочиському та Хмельницькому районах та компанія «Україна 2001» в смт Базалія Теофіпольського району», - сказав Василь Ядуха. Повільними назвав темпи відродження галузі тваринництва у Деражнянському, Летичівському, Старосинявському та Городоцькому районах. Керівникам цих та інших районів порадив нарощувати темпи.

«Вважаю, що відродження галузі тваринництва - це шлях, який дасть позитивну динаміку подальшого розвитку аграрного сектора економіки краю», - резюмував Василь Ядуха.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ