У Львівській області рава-Руська міська рада просить прокуратуру перевірити факти зловживань при виділенні земельних ділянок

У Львівській області рава-Руська міська рада просить прокуратуру перевірити факти зловживань при виділенні земельних ділянок

10.08.13 08:42 0 894
Рава-Руська міська рада звернеться до прокуратури щодо перевірки фактів стягування з громадян незаконної плати при видачі рішень про виділення земельних ділянок. Таке рішення за пропозицією голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Миколи Зінька ухвалили депутати Рава-Руської міськради 9 серпня 2013 року під час розгляду питання про зловживання при оформленні документації на земельні ділянки.

До депутатів-свободівців звернулися мешканці міста Рава-Руська, які повідомили про факти стягування непомірної плати при оформленні документації на земельні ділянки, що виділені за рішенням сесії. Людину, яка отримала у власність землю, зобов'язують укласти договір на суму 2 тисячі 983 гривні 48 копійок з фірмою, яка виготовила детальний план території кварталу індивідуальної житлової забудови на вул. Лісній у місті Рава-Руська.

Замовником документації була міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. Проте у відповідь на депутатське звернення вона повідомила, що їй не відома вартість послуг з виготовлення детального плану на квартал житлової забудови. Міський голова пояснила, що існувала усна домовленість про безкоштовну розробку містобудівної документації, а оплатити виготовлення документації повинні громадяни, які отримають земельну ділянку.

Натомість депутати міськради з'ясували, що відповідно до договору від 26 липня 2012 року № 1615-10, який підписала Ірина Верещук із приватною фірмою "Орендне підприємство Львівське обласне проєктно-виробниче архітектурно-планувальне бюро", вартість робіт із виготовлення кварталу житлової забудови на вулиці Лісній в Рава-Руській становить 82 тисячі 734 гривні. Тож якщо розділити цю суму на 390 ділянок, то виходить, що кожен власник ділянки мав би сплатити фірмі розробнику лише близько 212 гривень, а не 2 тис. 983 грн. А після цього на власний розсуд звертатись до будь-якої фірми для виготовлення проєкту відведення земельної ділянки.

Проте в Раві-Руській все відбувається инакше. Громадян добровільно-примусово змушують заплатити фірмі-розробнику ще 2 тисячі 637 гривень за пакет додаткових послуг, які не мають до виділення ділянки прямого стосунку. Коли в людини ще немає документів на землю, з неї вимагають гроші за виготовлення ескізу намірів забудови та розбивку осей житлового будинку і господарських будівель. Таким чином людям нав'язують послуги, які вони не замовляли, однак змушені за них платити чималу суму.

І на цьому поневіряння чиновницькими кабінетами не закінчується. Умовою для отримання рішення сесії про виділення земельної ділянки є підписання угоди з конкретною фірмою – "Рава-ЗемСервіс", власником якої є родич міського голови, заступник голови земельної комісії міської ради Ярослав Смик. За такі послуги у фірмі Смика з людей вимагають близько 7 тисяч гривень.

Варто наголосити, що на запит депутата-свободівця Львівська регіональна філія центру ДЗК розробила кошторис робіт, у якому вартість проєкту відведення такої ж ділянки у Раві-Руській становить 2 тисячі 572 гривні. Проте звернутися до державної установи громадянам не дають можливості, адже без укладеного договору з фірмою Смика голова міськради Ірина Верещук просто не видає людям рішення про виділення землі.

Зважаючи на вищезазначене, голова фракції ВО "Свобода" Микола Зінько виступив на сесії з пропозицією звернутися до районного прокурора щодо перевірки фактів стягування з громадян незаконної плати під час видачі рішень про виділення земельних ділянок.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі продаєте ...

КОМЕНТАРІ