Львівщина: стратегічні напрями розвитку Міндоходів обговорювались на зустрічі за «круглим столом»

Львівщина: стратегічні напрями розвитку Міндоходів обговорювались на зустрічі за «круглим столом»

10.08.13 09:07 0 883
Нещодавно в ДПІ у Личаківському районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області відбувся «круглий стіл» за участі представників малого та середнього бізнесу на тему: «Стратегічні напрями розвитку Міністерства доходів і зборів України. Електронні сервіси Міністерства доходів та зборів України, запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі».

Відкриваючи засідання, начальник податкової інспекції Тарас Завада повідомив, що головне завдання Міністерства доходів і зборів полягає в адмініструванні податків, зборів, митних платежів та єдиного соціального внеску, наданні послуг громадянам і бізнесу та забезпеченні наповнення доходної частини бюджету, створенні умов для розвитку підприємництва.

Т.Завада розповів про основні стратегічні напрямки розвитку Міністерства – це, насамперед, розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом, надання високоякісних сервісів платникам податків, впровадження нових електронних сервісів та вдосконалення існуючих послуг, сприяння розвитку міжнародної торгівлі, впровадження найкращих практик у сфері митного регулювання, здійснення контролю за повнотою сплати податків, зборів та митних платежів, впровадження ефективних методів протидії корупції, побудова ефективної системи управління персоналом, стратегічне управління організацією, постійне та безперервне вдосконалення оперативної діяльності.

Перший заступник начальника Тарас Іванишин акцентував увагу присутніх на запровадженні з 1 січня 2013 року нової форми подання звітності з РРО. Повідомив, що з 1 січня 2013 року розпочато підключення РРО до Системи зберігання і збору даних з метою подання суб’єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до Міндоходів України дротовими або бездротовими каналами зв’язку. Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модему, приєднаного до нього, і один раз на день цей звіт автоматично передаватиметься на сервер обробки інформації Міндоходів України.

Нагадав, що для суб'єктів господарювання виконання вимог щодо подання до органів Міндоходів України по дротових або бездротових каналах зв'язку звітної інформації можливе як шляхом придбання нової касової техніки, а саме РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, так і шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних. З питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО, які на використовуються підприємствами, можна звернутись до виробників зазначених РРО або Центрів сервісного обслуговування.

Зазначив, що відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді настає з 1 січня 2014 року в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень).

Т.Іванишин підкреслив, що поступово платники податків району, які у своїй діяльності застосовують реєстратори розрахункових операцій, переходять на застосування РРО, що відповідають вимогам чинного законодавства. Так, в ДПІ у Личаківському районі м.Львова на сьогоднішній день зареєстровано 618 касових апаратів, з яких звітуються електронкою 302 реєстратори розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру РРО та приєднано до системи обліку даних.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку якість надання ...
Наступна новина: У вихідні Львівщину ...

КОМЕНТАРІ