За допомогою небайдужих громадян львівські правоохоронці затримали грабіжника-рецидивіста

За допомогою небайдужих громадян львівські правоохоронці затримали грабіжника-рецидивіста

10.08.13 08:58 0 963
Львову не бракує людей, які розуміють проблеми інших і навіть докладають зусиль для вирішення таких ситуацій. Яскравим прикладом небайдужості та свідомості є вчинок звичайного львівського водія, який разом з потерпілою допоміг правоохоронцям у затриманні грабіжника.

Як розповів начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Зюбаненко Сергій Вікторович, 8 серпня близько 8.00 години на вулиці Рудненській у місті Львові місцеву жительку, 1952 року народження, пограбував 33-річний львів’янин, раніше судимий за аналогічні злочини. Зокрема, зловмисник зірвав з шиї перехожої золотий ланцюжок (22 г) та почав утікати.

«На щастя, жінка не розгубилась та почала наздоганяти правопорушника. Дорогою вона побачила проїжджаючий повз автомобіль, зупинила його. Водій, який зупинився, виявився свідомим та небайдужим до чужого горя громадянином. Відтак, потерпіла та водій почали разом наздоганяти зловмисника. Неподалік від місця скоєння злочину обоє побачили патрульний автомобіль Державтоінспекції. Далі жінка підбігла до автоінспекторів та пояснила їм ситуацію. Завдяки оперативним діям правоохоронців, грабіжника затримали за «гарячими слідами»», - сказав головний міліціонер Львова.

Сергій Зюбаненко також зазначив, що завдяки небайдужості львів’янина, який погодився переслідувати зловмисника власним автомобілем, останнього швидко вдалося затримати. На цей час вирішується питання про обрання до зловмисника міри запобіжного заходу. Вже розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Сама ж потерпіла пані Богдана зазначила, що дуже важливо зустрічати саме таких людей як цей водій, який не зважаючи на власні потреби, вирішив допомогти ближньому.

Водій автомобіля пан Роман, який допоміг у затриманні правопорушника, зазначає, що допомогти тому, хто цього потребує, - його обов’язок. «Без будь-яких роздумів я був готовий затримати кривдника жінки», - наголосив львівський водій.

Один з інспекторів Державтоінспекції міста Львова – старший сержант міліції Тарас Мельник, який оперативно затримав утікача, також розповів про ранок 8 серпня. «Того ранку разом зі своїм колегою прапорщиком міліції Василем Яброцьким ми несли патрулювання на вулиці Рудненській. Несподівано біля нас зупинився автомобіль, з якого вибігла жінка і стривоженим голосом пояснила, що її пограбував невідомий мужчина і вказала на напрямок, куди грабіжник побіг. Вже за лічені секунди ми його затримали та викликали на місце події працівників слідчо-оперативної групи міліції, які і затримали правопорушника», - розповів державтоінспектор Тарас Мельник.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі з гідністю ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ