В Житомирській області проведено рейдову перевірку забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання і переробки продукції врожаю

В Житомирській області проведено рейдову перевірку забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання і переробки продукції врожаю

10.08.13 08:20 0 800
Літня спекотна пора – чи не найвідповідальніша для Держави. Враховуючи сучасні погодні умови в Україні та світі, майбутній врожай цікавить кожного. Зберегти врожай та не дати йому перетворитися на попіл – основне завдання хліборобів і, звичайно, працівників Управління ДСНС України у Житомирській області.

Як показує практика, щорічно у цей період в Державі ускладнюється обстановка з пожежами та наслідками від них. Незважаючи на те, що жнивна компанія добігає до кінця, працівниками Управління продовжуються рейдові перевірки забезпечення пожежної безпеки місць збирання, зберігання і переробки продукції врожаю у сільськогосподарських підприємствах. Вже перевірено планово 100% зернозаготівельних та зернопереробних підприємств, запропоновано до виконання понад 9 тис. протипожежних заходів. Цього разу здійснювались рейдові перевірки ряду об’єктів агропромислового комплексу Новоград-Волинського району.

Безпосередньо під час обстеження ТОВ «Агросоюз» в селі Орепи встановлено, що до роботи по збиранню зернових культур залучено сім комбайнів. На час перевірки, на спеціальному майданчику проводилась підготовка техніки до роботи на жнивному полі (очищення агрегатів та механізмів комбайнів від пилу, полови тощо). Комбайни забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності. На полі організовано чергування членів добровільної пожежної команди господарства на пожежному та пристосованому для цілей пожежогасіння автомобілі. Водії та комбайнери користуватись вогнегасниками вміють та дії на випадок пожежі знають.

Нажаль ситуація із забезпеченням пожежної безпеки в окремих сільгосппідприємствах залишає бажати кращого. Так, наприклад, при перевірці зернотоку ПОСП «Перемога», що в селі Федорівна встановлено, що територія та приміщення не забезпечена пожежними щитами та вогнегасниками. Будівлі не обладнані пристроями блискавкозахисту, автоматичною пожежної сигналізацією. Електромережі прокладені та експлуатуються з порушенням вимог пожежної безпеки. На збиранні жита задіяні два комбайни господарства, проте один – не забезпечений вогнегасниками взагалі, а на другому встановлено несертифікований вогнегасник.

Підводячи підсумок результатів рейду, слід нагадати керівникам і працівникам сільгосппідприємств, іншим громадянам про необхідність суворого дотримання заходів пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Пам'ятайте, що пожежа сама по собі ніколи не виникає, а є наслідком чиєїсь безпечності, недбалості або просто бездіяльності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Полтавські міліціонери ...
Наступна новина: Львівщина: забезпечення ...

КОМЕНТАРІ