В індійському Кашмірі спалахнули протести

В індійському Кашмірі спалахнули протести

10.08.13 08:06 0 829
Силові структури Індії з допомогою подразливого газу і пластикових куль розганяли тисячі демонстрантів-мусульман у місті Срінаґарі, одному з двох центрів штату Джамму і Кашмір у підконтрольній Індії частині історичного Кашміру. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Демонстранти-сепаратисти, які у відповідь закидали поліцію камінням, вийшли на вулиці після п’ятничних молитов, які збіглися зі святкуванням великого мусульманського свята Ід-аль-Фітр.

За повідомленнями, потерпіли не менш як 19 правоохоронців і десятки демонстрантів, які виступають за владу сусіднього ісламського Пакистану в цьому регіоні.

Сутички сталися в час нового спалаху напруженості в Кашмірі між Індією, яка контролює частину цього історичного регіону, й Пакистаном, який контролює іншу частину, причому обидві країни заявляють про права на весь Кашмір, більшість населення якого становлять мусульмани за вірою.

Учора прем’єр-міністр Пакистану закликав зменшити цю напруженість після того, як Індія прямо звинуватила пакистанську армію в убивстві п’яти її військових на лінії фактичного кордону в Кашмірі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині влада ...

КОМЕНТАРІ