Харківські правоохоронці вилучили 5 кг наркотичної речовини

Харківські правоохоронці вилучили 5 кг наркотичної речовини

10.08.13 10:43 0 935
Днями слідчими органами Харківської області було відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного збуту наркотичних засобів 54-річним громадянином України.

Працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Харківської області спільно з оперативниками районного відділу міліції під час оперативної закупки задокументували факт збуту підозрюваним особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани 43-річному харків’янину. У наркоторговця правоохоронці вилучили гроші в сумі 150 гривень, які він отримав за збут 5 грамів "марихуани" черговому клієнту.

Того ж дня під час проведення санкціонованого судом обшуку за місцем мешкання затриманого працівники міліції виявили та вилучили особливо небезпечну наркотичну речовину – марихуану вагою близько 5 кг. Наркотик чоловік зберігав з метою подальшого збуту.

Вилучені речові докази направлені на дослідження експертам-криміналістам.

Підозрюваного затримано в порядку ст.208 КПК України, проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За вчинення зазначеного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

На даний час працівники міліції здійснюють заходи, спрямовані на встановлення каналу надходження наркотичного засобу та інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.

З початку року в результаті вжитих заходів за матеріалами працівників органів та підрозділів ГУМВС в Харківській області зареєстровано 1757 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу наркотиків, з яких 331 - за ст. 307 Кримінального кодексу України (збут наркотиків). З незаконного обігу в поточному році харківськими правоохоронцями вилучено більше 1 тони наркотичних засобів.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Свобода» пікетуватиме ...
Наступна новина: До активістів, що блокують ...

КОМЕНТАРІ