Оперативникам Київщини знадобилась година аби затримати трійцю розбійників

Оперативникам Київщини знадобилась година аби затримати трійцю розбійників

10.08.13 15:44 0 926
Зловмисники тричі повертались до своєї жертви, щоб забрати гроші й особисті речі та кожного разу били людину, аж поки чоловік не стік кров’ю та не помер від отриманих тяжких тілесних ушкоджень.

Ввечері до чергової частини Іванківського районного відділу міліції Київщини надійшло повідомлення про те, що на території місцевого ринку лежить побитий чоловік без свідомості.

56-річний чоловік того дня, зморившись ходити по базару, присів відпочити та задрімав. Троє молодчиків, які тинялися зранку без діла, запримітили сплячого. І миттєво наймолодшому з компанії на думку спала ідея пограбувати бідолаху. Не вагаючись двоє накинулись на нього, відлупцювали та забрали мобільний телефон. Третій - споглядав. Викрадену річ продали, а виручку пропили. Розгарячившись оковитою, у хлопців зріс апетит. Вони повернулись на територію ринку до своєї жертви. Знову побили і у знесиленого від болю чоловіка забрали гроші – близько 100 гривень. Далі події розгортались з нелюдською жорстокістю. За третім разом, добиваючи ногами ледь живого, забрали банківські картки. Весь цей час люди проходили повз скривавлене тіло, але в міліцію та швидку так ніхто і не повідомив.

Лише надвечір, коли охоронець перед закриттям обходив територію та побачив помираючого, викликав наряд міліції та карету швидкої допомоги. У районній лікарні медичні працівники боролись за життя потерпілого, але тяжкі тілесні ушкодження та велика втрата крові були несумісні з життям. Чоловік помер у реанімаційному відділенні. А головна причина смерті – це людська байдужість. Адже, для порятунку людського життя кожна хвилина грає велику роль.

За наказом начальника міліції Іванківського району особовий склад був піднятий по сигналу «Тривога». Для досвідчених оперативників було зрозуміло, що до скоєння злочину можуть бути причетні місцеві мешканці. Впродовж години правоохоронці затримали та доставили до відділку міліції двох підозрілих осіб. Ними виявилися 18- та 29-річний місцеві мешканці, раніше судимі за крадіжки. Під тиском незаперечливих доказів вони зізналися у скоєнні жахливого злочину. Невдовзі працівники міліції затримали і третього, але вже за скоєння іншого злочину.

Наразі за даним фактом слідчим відділом міськвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого) та за ч.4 ст.187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України, санкція яких передбачає позбавлення волі від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскаціє майна. Досудове слідство триває. Молодики зараз знаходяться під арештом. Винним у цьому злочині винесе вирок суд.

ВЗГ ГУМВС України

в Київській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США евакуює своїх ...
Наступна новина: МВС розшукує Петра ...

КОМЕНТАРІ