У Херсоні пройшла акція

У Херсоні пройшла акція "Міліція - назустріч людям"

10.08.13 08:15 0 865
Завдяки ініціативі начальника УМВС Валерія Літвіна, жителі Херсона висловили свою думку про роботу міліції та внесли багато цікавих пропозицій щодо покращення роботи ОВС та органів місцевої влади для зміцнення законності та забезпечення правопорядку в державі, додержання прав і свобод громадян.

Виїзні прийоми громадян та масштабні зустрічі керівництва УМВС з жителями населених пунктів увійшли в практику роботи Управління МВС в Херсонській області. На думку херсонців, така форма взаємодії міліції з населенням є однією з найбільш ефективних і цілком відповідає гаслу заходу “Міліція – назустріч людям”. Адже подібні зустрічі - можливість вирішити частину проблем на місці.

Майже 600 херсонців та мешканців прилеглих селищ прийшли на зустріч з керівництвом УМВС області та органів місцевої влади в надії вирішити наболілі питання.

Сміття біля будинків, торгівля самогоном, тіньовий обмін валют на ринках, нестача опорних пунктів, стихійна торгівля, молодь, яка голосно слухає музику, зарослі амброзії у всіх районах міста, сімейні дебоші і галасливі сусіди - ось основні проблеми, які озвучили городяни.

І люди отримали підтримку та почули відповіді на свої запитання. Для вирішення озвучених проблем керівництво УМВС разом з представниками органів місцевого самоврядування дійшли згоди з багатьох питань. Так, досягли домовленості збільшити кількість опорних пунктів міліції по місту, обмежити у нічний час роботу закладів, де реалізують спиртні напої, продовжити оснащення місць масового перебування громадян камерами відеоспостереження. Начальник УМВС запропонував провести спільну операцію “Чистий Херсон”. Кілька груп, до яких увійдуть представники міськвиконкому, квартальні, працівники ЖКГ та міліції мають очистити місто від сміття та амброзії.

Генерал запевнив - без уваги не залишить жодне прохання чи звернення людей, навіть якщо воно не відноситься до діяльності органів внутрішніх справ. Такі звернення будуть направлені до відповідних органів, про що заявникам повідомлять додатково. При цьому, Валерій Літвін зазначив: більшість питань, з якими звернулися жителі обласного центру, вимагають спільного рішення з іншими правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування.

Але розмова йшла не тільки про проблеми. Деякі люди дякували дільничним за швидке розкриття злочинів та допомогу у вирішення певних проблем.

- Подібна практика зміцнює довіру громадян до органів внутрішніх справ, демонструє відкритість і публічність міліції для населення. Такі зустрічі допомагають мені коригувати роботу різних підрозділів. Корисні вони і людям, оскільки дозволяють безпосередньо дізнатися про роботу міліції, висловити свої думку та зауваження, - зазначив Валерій Літвін.

На закінчення зустрічі начальник Управління подякував усім присутнім за конструктивний діалог, закликав жителів Херсона бути більш ініціативними, проявляти активну громадянську позицію. Звернув увагу, що УМВС відкрите для всебічної співпраці і взаємодії з населенням, завжди готове вислухати пропозиції від громадян щодо нових форм і методів роботи міліції. Валерій Літвін зазначив, що всі зауваження і побажання будуть враховані в оперативно-службовій діяльності міліції Херсонщини.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ