Автора логотипу «Плейбою» і ще 90 митців представлять в українській галереї в Чикаго

Автора логотипу «Плейбою» і ще 90 митців представлять в українській галереї в Чикаго

10.08.13 13:05 0 1032
Роботи понад 90 художників і дизайнерів мають представити на виставці в Українському інституті модерного мистецтва (UIMA), розташованій у центрі українського району Чикаго, яка має відкритися у п’ятницю ввечері, повідомив днями медіапортал української діаспори VIDIA, посилаючись на інформацію з блогу Юрія Фігеля «Українське Чикаго». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На виставці можна буде побачити унікальну збірку авторських робіт, створених із 1937 року до сьогодення студентами видатної школи дизайну та архітектури «Новий Баухаус», а також її послідовників – Школи дизайну та Інституту дизайну Чикаго.

Більшість цих робіт будуть представлені публіці вперше. В мистецьких колах міста цю виставку вже назвали «найбільш еклектичною виставкою року» в Чикаго, мовиться в повідомленні.

Серед гостей на відкритті виставки буде присутній Арт Пол, перший художній редактор журналу «Плейбой» та автор всесвітньо відомого логотипу цього видання. Його художні роботи є частиною виставки.

Також будуть показані роботи Стенлі Тайгермена, колишнього директора Школи архітектури при Іллінойському університеті, Ласло Могой-Надя, однієї з найбільших постатей світового авангарду ХХ століття та засновника Інституту дизайну у Чикаго, та інших, загалом близько 150 робіт.

Серед українських імен: Олександр Архипенко, один із основоположників кубізму у скульптурі; Яків Гніздовський, художник, картини якого прикрашали кабінет президента США Джона Кеннеді в Білому домі.

Український інститут модерного мистецтва (UIMA) – неприбуткова галерея, розташована в українському районі неподалік центру Чикаго, яка займається збереженням спадщини українського та американського модернізму і сучасного мистецтва, мовиться в повідомленні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Православні десантники" ...
Наступна новина: Аеропорт в Ізраїлі ...

КОМЕНТАРІ