До активістів, що блокують гірську дорогу на Рахівщині, долучилося понад 200 горян

До активістів, що блокують гірську дорогу на Рахівщині, долучилося понад 200 горян

10.08.13 10:45 0 961
9 серпня 2013 року після 23:00 до мешканців Рахова та активістів Рахівської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», які перекрили гірську дорогу з вимогою припинити будь-які роботи товариства «Марморош» щодо видобутку поліметалевих руд на Рахівщині, приєдналося понад 200 мешканців Косівської Поляни.

Як повідомив голова Рахівської районної організації ВО «Свобода» Микола Косівський, громада з Косівської Поляни з’явилася без попередження. Люди заявляють, що не відступлять, поки «Марморош» не забереться з їхньої землі геть.

«До 23:00 дорогу блокувала громада Рахова разом із місцевими свободівцями. На гірській дорозі між Раховом та Косівською Поляною ми встановили імпровізований шлагбаум та намет. Загалом на нічному чергуванні перебувало 20 активістів. Та після 23:00 зі сторони Косівської Поляни до нас підійшли представники тамтешньої місцевої громади. Більше 200 осіб разом з дітьми та старшими людьми, від малого до великого, вирішили блокувати шлях та відстояти своє право на чисте довкілля. Люди вкотре наголошують, що не припинять блокування дороги, аж допоки «Марморош» не забереться з нашої землі геть», – повідомив Микола Косівський.

Нагадаємо, що 9 серпня 2013 року у Рахові активісти районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом із місцевими мешканцями пікетували районну державну адміністрацію. Протестувальники вимагали від районної влади вжити заходів щодо припинення видобутку поліметалевих руд на Рахівщині, яке попри незгоду громади проводить товариство "Марморош". Зважаючи на відсутність належної реакції з боку влади та розуміння екологічних загроз – громада перекрила гірську дорогу, якою ділки доправляють воду задля ведення геологорозвідувальних робіт в урочищі "Рударня".

Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041374/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Конфлікт між колегами ...

КОМЕНТАРІ