Поправити матеріальне становище за допомогою торгівлі наркотиками не вдалося

Поправити матеріальне становище за допомогою торгівлі наркотиками не вдалося

10.08.13 17:09 0 1015
В рамках проведення загальнодержавної операції «Мак-2013» котовські борці з незаконним обігом наркотиків затримали мешканку районного центру, яка займалась розповсюдженням марихуани.

41-річна місцева жителька шість років після смерті чоловіка жила сама з хворою дитиною. Жінка з сином існували за рахунок пенсії по втраті годувальника. Трохи доходу давало її вміння надавати перукарські послуги. Але ж іноді через брак грошей жінці доводилось у прямому сенсі голодувати.

Тож коли влітку під час збору грибів вона побачила в лісосмузі кущі конопель, вона вирішила, що це - її шанс. Жінка навіть не замислилась, що цей «шанс» може привести до в’язниці. Вона нарвала листя конопель, вдома подрібнила й висушила їх у мікрохвильовій духовці. Більшу частину наркозілля вона сховала на кухні, а частину вирішила підготувати безпосередньо до реалізації: за допомогою сірникового коробка вона розфасувала коноплі у 100 паперових пакетів, які склала у шкарпетки. Клієнтів шукала сама - під час стрижки. Спочатку справа йшла важко, але згодом бажаючих отримати «ліки від стресу» побільшало.

- Ми встановили, що коло покупців обмежене, - пояснив начальник сектору БНОН Котовського МВ Ігор Додул, - жінка реалізовувала свій товар тільки перевіреним особам. Тож довелось докласти чимало зусиль, аби довести її причетність до скоєння злочину. Після проведення оперативної комбінації слідчим було винесено постанову про проведення обшуку в домоволодінні жінки.

Господарка одразу зрозуміла, що на бізнесі доведеться ставити хрест і, на вимогу правоохоронців, видала заборонені предмети та гроші, які отримала за реалізацію дурману. Загалом працівники міліції вилучили 93 паперових згортка та вісім поліетиленових пакетів, в яких знаходилась речовина рослинного походження у сухому та подрібненому стані. Проведена в подальшому експертиза довела, що вилучена речовина є особливо небезпечним наркотиком – каннабісом, загальною вагою біля 4 кілограмів.

Додатковим доказом стали вилучені міліціонерами «мічені» грошові купюри, що світилися в ультрафіолетовому проміні, як і долоні продавця.

Наразі жінці оголошено про підозру в скоєнні кримінального провадження, передбаченого ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Котовський МВ ГУМВС України в Одеський області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині міліція ...

КОМЕНТАРІ